У Білорусі зростає внутрішня напруга через мобілізованих росіян - Генштаб

На території Білорусі зростає внутрішня соціальна напруга через мобілізовані російські окупанти, які розташовуються в Брестській області.

На території Білорусі зростає внутрішня соціальна напруга через мобілізовані російські окупанти, які розташовуються в Брестській області. Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого прес-службою Генерального штабу Збройних Сил України.

Військові заявили, що в Брестській області, в районах, де розміщують мобілізованих росіян, що прибувають, значно посилюється соціальна напруга.

Місцеві лікарні перевантажені роботою з окупантами, які масово хворіють через польові умови. Лікарі у РБ змушені відмовляти місцевим жителям у лікуванні.

Нагадаємо, що повторний наступ російських окупантів з території Білорусі можливий у 2023 році. Про це стало відомо із статті, яку написав перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань безпеки та оборони генерал-лейтенант Михайло Забродський для видання Укрінформ.

За його словами, повністю виключити стратегічну загрозу наземного вторгнення з Білорусі неможливо, особливо через домовленості та неоднозначні заяви диктатора Олександра Лукашенка.

Він зазначив, що ймовірність появи ще одного фронту довжиною до тисячі кілометрів продовжує стати серйозним викликом для України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися