У Києві зникне площа Перемоги: стала відома нова назва

32 вулицям, проспектам, провулкам та площам Києва повернуть історичну назву

Українці віддали майже 400 тисяч голосів у додатку "Київ Цифровий"  за повернення історичних назв ще 32 об’єктам міського підпорядкування у столиці. Про це повідомляє КМДА.

Зазначається, що експертна комісія рекомендувала повернути деяким об’єктам міського підпорядкування історичну назву або назву історичної місцевості.

Зокрема, вулиці Царика планують повернути історичну назву Іподромний провулок, площі Перемоги – назву Галицька, а провулок Герцена планують перейменувати на честь історичної місцевості – Бабин Яр.

"Разом ми завершуємо процес деколонізації топоніміки в Києві, і позбуваємось системи, яку нам десятиліттями нав’язував тоталітарний режим", - розповів секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко.

У Києві перейменували ще понад десяток вулиць: перелік. Депутати Київради перейменували ще 11 вулиць, назви яких пов’язані з росією та радянським минулим. Нові назви обирали кияни в застосунку "Київ Цифровий". Про це повідомляє Київська міська рада, передають "Коментарі".

Кияни активно долучилися до процесу декомунізації: подробиці. Громадськість запропонувала демонтувати з публічного простору Києва 76 пам’яток і 168 пам’ятних знаків та елементів оздоблення, пов’язаних з історією та культурою росії та СРСР. У зв’язку із цим органи місцевого самоврядування мають прийняти системні і зважені рішення.

"Вкотре наголошую, попри численні бюрократичні моменти і невідповідностей ми якнайшвидше хочемо завершити декомунізацію та дерусифікацію у столиці", - сказав заступник голови КМДА Володимир Прокопів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Афоня

16 листопада 2022, 22:35

Аврора ,

Tuhghth

16 листопада 2022, 16:22

Fhuigfvvg

Аврора

16 листопада 2022, 12:48

Давайте разрушим все жилые дома, построенные царской россией СССР, уничтожим кабмин , Мариинский дворец, верховну зраду, засыпем метро, уничтожим мосты и киев превратится в освобожденную территорию. От всего и Аврора

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися