Нові заповідні зони створили у Київській області: подробиці

Де розташовані природоохоронні зони

У Київській області створили чотири нових об’єкти природно-заповідного фонду. Про це розповіли у Київському еколого-культурному центрі (КЕКЦ), передають "Коментарі".

Рішення про створення нових заповідних зон ухвалили депутати Київської обласної ради. Чотири об’єкти природно-заповідного фонду займають загальну площу у близько 45 гектарів. На цій території ростуть рідкісні види рослин, занесених до Червоної книги. Серед них — любки, проліски, коручки, гніздівки та інші.

Відповідно до технічної документації, що розробив КЕКЦ, нові природоохоронні зони у Київській області створені на території лісгоспів. На території Димерського лісгоспу створили заповідне урочище " Катюжанське". Окрім того, в регіоні створили три ботанічних пам’ятки природи — це "Романівське гало" (Поліський лісгосп) та "Горобіївська" (Білоцерківський лісгосп), а також "Урочище Мутвиця".

Нагадаємо, в Голосіївському районі Києва на величезній території вирішили створити унікальну пам’ятку природи "Гай хижих птахів". 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київське обласне управління лісового та мисливського господарства звернулося за допомогою КЕКЦ через рейдерське захоплення земель лісового фонду. У Київському лісгоспі стверджують, що рейдери привласнили майже 88 гектарів земель та майбутній заказник "Печера Геонавт". Ці земельні ділянки знаходяться в Обухівському районі Київської області біля села Ходосівка. Без згоди Київського лісгоспу вся територія вже поділена на 67 земельних ділянок, які незаконно продаватимуться під котеджі. При цьому буде знищено великий лісовий масив, куди входить територія майбутнього заказника "Печера Геонавт", наголосили у Київському еколого-культурному центрі. Саме КЕКЦ створював заказник "Печера Геонавт". Активісти зазначають, що печера Геонавт – єдина в Київській області печера природного походження. Київський еколого-культурний центр готує позов до суду щодо незаконного захоплення земель.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися