Як зберігати продукти в умовах тривалих відключень світла: поради для киян

Як безпечно харчуватися в умовах тривалих відключень електроенергії

Держпродспоживслужба опублікувала поради для мешканців столиці, як зберігати продукти і безпечно харчуватися в умовах тривалих відключень світла. Про це повідомляє КМДА.

Рекомендації для киян:

- Зробіть запас питної води та дізнайтеся про найближчі до вашої оселі бювети.

- Підготуйте запас харчових продуктів, що не потребують особливих умов зберігання (хліб, печиво, бублики, консерви тощо).

- За можливості, готуйте харчові продукти в невеликій кількості, аби не зберігати їх тривалий час.

- При купівлі продуктів надавайте перевагу тим, що найменше псуються без холодильника (молоко тривалого зберігання, сирокопчені ковбаси тощо).

- Придбайте термопакети з холодоелементами.

- Робіть запас гарячих напоїв у термосах.

- При відключенні світла намагайтесь рідше відкривати холодильник.

- Продукти можна зберігати на балконі. Враховуйте, що швидкопсувна продукція, як правило, зберігається при температурі +4°С.

picture

Як одягатися на вулицю, якщо освітлення вимкнене: поради для киян. Внаслідок обстрілів об’єктів критичної інфраструктури в Києві вимикають вуличне освітлення. У Центрі стратегічних комунікацій порадили, як одягатися на вулицю, аби не наражати на небезпеку себе та водіїв. Про це повідомляють "Коментарі".

Важко перейти дорогу: кияни просять не вимикати світлофори увечері. Кияни просять не вимикати у вечірній час світлофори на вулицях із великим транспортним потоком. Відповідна петиція з'явилася на сайті Київської міської ради.

"По місту вимикають світлофори на вулицях із великим транспортним потоком (проспект Науки, перехрестя пр. Науки - вул. Голосіївська, перехрестя пр. Науки - Стратегічне шосе (зупинка транспорту Кінотеатр Салют). Важко перейти дорогу, 6 полос руху, не всі водії зупиняються", - йдеться в тексті петиції.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися