У Києві та Київській області різко погіршиться погода

Про що попередили синоптики

У Києві та в Київській області сьогодні вночі та завтра зранку значно погіршиться погода. Про хуртовини та ожеледицю на дорогах попередили в Укргідрометцентрі, передають "Коментарі".

За прогнозами синоптиків, у Києві та в регіоні вночі та завтра вранці очікуються рясні снігопади. Прогнозується мокрий сніг та налипання мокрого снігу, а також ожеледиця та штормовий вітер.

Температура повітря в столиці у суботу, 19 листопада, вночі коливатиметься від двох до чотирьох градусів морозу, вдень — близько нуля. На Київщині вночі йтиме значний сніг, удень помірний мокрий сніг та налипання мокрого снігу. Протягом доби очікується приріст снігового покриву 10-15 сантиметрів. Вітер переважно північно-західний зі швидкістю 7-12 метрів на секунду. Температура по області вночі від одного до шести градусів морозу, вдень — від двох градусів морозу до трьох градусів тепла.

В Укргідрометцентрі попередили, що така погоди може призвести до порушення руху транспорту на дорогах і вулицях. Водіям радять бути особливо уважними та дотримуватися безпечної дистанції.

Нагадаємо, у Києві відключення світла можуть стати тривалішими з похолоданням. Виконавчий директор енергетичної компанії ДТЕК Дмитро Сахарук пояснив, що обмеження електропостачання у столиці можуть стати тривалішими, якщо залишаться чинними мережеві обмеження Києва, що вводить "Укренерго". Коли температура повітря на вулиці знизиться, зросте споживання електроенергії, навантаження буде більше, і дефіцит потужності зростатиме.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за прогнозами директора Укргідрометцентру Миколи Кульбіди, зима у Києві і в Україні в цілому буде теплою з температурою вищою за норму. Похолодання будуть короткочасними і можуть бути надзвичайно жорсткими. В цілому в зимовий період середня температура повітря буде близько п’яти градусів морозу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися