Влада Києва не виключає блекауту в столиці: подробиці

До яких сценаріїв готуються в мерії

У Києві через потужні ракетні атаки російських окупантів готуються до різних сценаріїв та не виключають повного знеструмлення столиці. Про це в ефірі телеканалу "Київ" заявив перший заступник Київського міського голови Микола Поворозник, передають "Коментарі".

За його словами, зараз у Києві діють планові відключення світла, однак ситуація може погіршитись через похолодання.

"Ми фактично готуємось до різних сценаріїв, в тому числі і до повного відключення, але те, що є на сьогодні: місто перейшло до стабілізаційних відключень. До такого режиму ми ніби звикли, що буде виключатися по графіку світло не більше чотирьох годин на день", — сказав Поворозник.

Перший заступник мера Києва попередив, що через зниження температури повітря та суттєве похолодання ситуація з відключеннями електроенергії у столиці може погіршитись.

"У зв’язку з пониженням температури, з погіршенням погодних умов електроспоживання достатньо серйозно збільшується. Тому нам треба, як ніколи, зараз економити електроенергію, бо збільшення споживання може знову призвести до аварійних відключень, якщо система не буде справлятися з навантаженням", — прокоментував перший заступник Київського міського голови.

В мерії столиці вкотре закликали киян економити електроенергію, щоб уникнути перенавантажень на електросистему та аварійних відключень світла.

Нагадаємо, напередодні виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук заявив, що в Київській області електроенергії може не бути днями з вмиканням на дві-три години. На питання пояснити заклики Київської обласної військової адміністрації готуватися до тривалих відключень світла та наскільки вони можуть бути тривалими Сахарук заявив, що зараз мова йде вже не про планові відключення, а про планові включення електроенергії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в ДТЕК Київські електромережі відреагували на вимоги киян, викладені в петиції до столичної влади щодо контролю за відключеннями електроенергії та інших комунальних послуг у Києві. Авторка петиції №11447 Лана Воронцова обурена тим, що графіки відключень світла, що розробили компанії ДТЕК з Yasno, не працюють

Читайте також, як відключення світла на Київщині на кілька днів прокоментували в "Укренерго".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Сергій

12 грудня 2022, 00:42

Менше вулиці освітлюйте і реклами. А люди під свічки в туалет ходять. Де генератори, курви продажні?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися