В ДТЕК відреагували на петицію киян щодо графіків відключення світла

В компанії озвучили власну позицію та звернулись до споживачів

В компанії ДТЕК Київські електромережі відреагували на вимоги киян, викладені в петиції до столичної влади щодо контролю за відключеннями електроенергії та інших комунальних послуг у Києві. Позицію компанії порталу "Коментарі" надіслала керівник відділу з комунікацій ДТЕК Київські електромережі Алла Гурова.

Авторка петиції №11447 Лана Воронцова обурена тим, що графіки стабілізаційних відключень, що розробили компанії ДТЕК з Yasno, не працюють. За її словами, у Києві також є проблеми з гарячим водопостачанням. В ДТЕК Київські електромережі відреагували на петицію.

"Графіки стабілізаційних та екстрених відключень застосовуються через те, що наразі 40% всієї енергосистеми пошкоджені. Графіки складені на основі тих об’ємів, які необхідні НЕК Укренерго, щоб збалансувати енергосистему. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб відключення тривали не більше 4 годин для кожної групи споживачів. Однак, якщо є розпорядження Укренерго скоротити споживання більше ніж на певну потужність, як наприклад було 12 листопада, то відключення стають екстреними. В такому випадку графік не діє. Про застосування екстрених відключень ДТЕК Київські електромережі (Київ) та ДТЕК Київські регіональні електромережі (Київська область) попереджає на сайті та в соцмережах", — йдеться в заяві компанії ДТЕК Київські електромережі.

У підприємстві пояснили, що оператори системи розподілу розробляють графіки для мешканців Києва та Київської області враховуючи поточну конфігурацію мережі, потужність споживання та розташування об’єктів критичної соціальної інфраструктури.

"Таким чином під відключення потрапляють всі промислові та побутові споживачі. Виключення – об’єкти критичної інфраструктури (лікарні, комунальні котельні та насосні, об’єкти хімічної промисловості тощо) та будинки, що підключені з ними за однією схемою електропостачання. Тобто, наприклад, якщо від однієї лінії заживлені лікарня і житловий будинок, то цей будинок не потрапить до графіку аварійних відключень", — пояснили в ДТЕК Київські електромережі.

Мешканців Києва та Київської області закликали ставитись до енергетиків з терпінням та розумінням: "Повірте, ми робимо все можливе, щоб відключення торкнулися якнайменшого числа людей і тривали якнайменше тривалий час. Стабілізувати ситуацію можливо лише після повного оновлення енергооб’єктів НЕК Укренерго і якщо ворог не здійснить нових атак".  

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві відключення світла можуть стати тривалішими з похолоданням. Виконавчий директор енергетичної компанії ДТЕК Дмитро Сахарук пояснив, що обмеження електропостачання у столиці можуть стати тривалішими, якщо залишаться чинними мережеві обмеження Києва, що вводить "Укренерго". Коли температура повітря на вулиці знизиться, зросте споживання електроенергії, навантаження буде більше, і дефіцит потужності зростатиме.

Читайте також, що у Київській області оновили графік погодинних відключень світла, та як дізнатися де та коли вимкнуть електроенергію.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


.l.

10 січня 2023, 12:27

Пидарасины --(русские и только русские некто кроме русских)

Невезучий

17 листопада 2022, 22:16

Я 3 день без світла 30хв може бути світло якщо повезе але сусідніц будинок з 30 прожекторами які світятся 24/7 це у Львові

Ігор

17 листопада 2022, 16:37

Війна в країні а ви ниєте, йдіть в окопи там світла і тепла більше, Слава Україні Слава ЗСУ.

Татьяна Гладченко

17 листопада 2022, 15:51

Я тоже чувствую наебаловом попахуе от жтих сбалаечсиповок откоючают как им нравится а мы тут мерзнем в аду встречу тех из за кого я тут мерзну... Пиздец вам ...

Ксюха Ірпінь.

17 листопада 2022, 15:42

Скільки можна нам вже брехати наші діти, і чоловіки життя віддають за вас брехунів, а ви нам постійно брешете може хватить вже, чі може ми зберемося і прийдемо до вас наших мажорів жити з дітьми і ви їм скажете що в нас планові аідключення скільки можна терпіти.

Андрій Київ

17 листопада 2022, 11:56

А чому власник Ахметка найбагатша людина України не захищає вже своє енергетичне майно? Це 4мо вкрасти то вкрало а ремонтувати за награбовані гроші не хоче. Може хай повертає енергетику громаді. Ще раз переконуєшся, що олігархи в країні це ЗЛО.

Валентина

17 листопада 2022, 07:54

Читаю коментарі, і не можу зрозуміти, ми що не розуміємо, що війна. Треба дякувати, що є хоч яке опалення і світло. І моліть бога ,щоб не було гірше ! І не нагнагнітайте. Хоча бачу тут повно ботів. СЛАВА УКРАЇНІ І ЗСУ І СМЕРТЬ ВОРОГАМ!

Н

17 листопада 2022, 00:45

Что за бред?! Районная поликлиника стоит без света, в 16:00 в коридорах без фонаря уже ничего совершенно не видно, зато рядом дома сияют огнями... Одни и те же дома отключают по три раза в день, в то время, как другие рядом не выключают вообще! И никаких критически важных объектов рядом нет! Полный маразм!

Олег

16 листопада 2022, 18:46

ахметовские твари ...

Александр

16 листопада 2022, 18:18

3 высотки прямо рядом с метро шулявка (возле сильпо) выключали вместе с нами всего 2 раза, все остальные десятки раз - нет, дяденьки нарешали, да? замечательно работаем, браво!

Светлана Опездоленная

16 листопада 2022, 12:35

Твари, довели страну до войны, устроили геноцид. То ковид, то война, а сами зерно и электроэнергию продают. Как можно инвалидов и пожилых людей оставить на высоких этажах без горячего, лифта, воды и света?? Это преступление. Пусть свои семьи привезут в этот концлагерь. А н

Юлія

16 листопада 2022, 09:34

Лора, сука ти проросійська

Юлія

16 листопада 2022, 09:26

Лану воронцову відправити в русню де є гаряча вода і електропостачання . Вони ж не знає що в нашій рідній Україні діється. Їй дайте і все.

Тол

16 листопада 2022, 08:41

Я дивлюся той хто не в захваті від відключень енергосистеми Києва та області усі без винятку спеціалісти в енергетиці. І можуть з сто відсотковою впевненість стверджувати що всі їхні гроші розкопали і нічого не робили для них як для споживачів. Це ліпше всього казати що всі винні...

Ольга

16 листопада 2022, 07:18

Абырвалг, помочь пацанам не хочешь?

Alex

15 листопада 2022, 23:27

...вся реальная ситуация и цифры находятся за закрытыми занавесами. Когда же закончат манипулировать нашим сознанием и испытывать терпение людей...

Rost

15 листопада 2022, 20:47

Сахарук скажіть людям що експорт енергії в ЄС по контракту на 260 млн євро зупинено. Що наглядовій раді не виплачується зарплата 1млн 400 тис грн місяць що не куплено євробони на 22,5 млн €. А на обладнання немає.

Абырвалг

15 листопада 2022, 17:00

Идите понойте пацанам в окопах, что вам без света тяжело.

Костя

15 листопада 2022, 14:58

30 лет доили киевлян и занимались х..й а теперь нету ни запасных линий ни запчастей. Зато деньги им регулярно вынь и положь

Сергій

15 листопада 2022, 11:35

ДТЕК займається моніпуляцією свідомості киян та брехнею, щодо відключень. Вони на цьому заробляють гроші, обмежуючи киян в їх правах, використовуючи військовий стан.

Тетяна

15 листопада 2022, 11:18

Відключають як заманеться.Белоцерковців попередили про відключення, а зараз в часних секторах Києва відключення з 7-00 ранку, без попередження і як зміниться графік не повідомляють, бо самі не знають на які кнопки будуть тиснути. А це значить, що люди без опалення, а не тільки без світла. Про людей без опалення вони навіть не "здогадуються". Коментарів по цьому питанню нема ніде.

Светлана

15 листопада 2022, 10:51

Премии себе ,суки, зарабатывают. Люди нахер никому не нужны. Дерут три шкуры за коммуналку, а все убыточные, никак не нажрутся

Кіра

15 листопада 2022, 09:00

Може досить вже гроші собі в карман сунути?На ЗСУ потратили краще)

Сергій

15 листопада 2022, 08:01

30 років нічого не робити. Тільки брати гроші за підключення та за тех умови а тут ще можна і з держави на відновлення взяти))))

Дідько

15 листопада 2022, 07:46

Пидарасы вы тут все

Лора

15 листопада 2022, 07:26

Зато мэрия и банковая горят днём на пять люстр и ничего ,,они ж работают,, . Все это враньё , с новой властью воруют даже не стесняясь . Когда этот квартал 95 уже закончится !?

KGB

15 листопада 2022, 05:51

От гарно брешуть- аж заслухаєшся.Але про те,що власник "КИЇВЕНЕРГО"- Ахметов,який нажився на киянах на міярди долярів і ні хуя не дає на відновлення електоропостачання- благополучно мовчать.І кияни слухають цю лапшу про нестачу коштів,але жоден з них не хоче задати питання:'А що ж робить сам Ахметов і куди ця блядота поділися з награбованими мільярдами?

Stmic

14 листопада 2022, 22:58

ніякого пояснення збалансування я ще жодного разу не чув. генеруючі одиниці всі працюють в штатному режимі, а розподільчі, тобто споживання, зменшено на 40%. що ви збалансовуєте, пани ДТЕК? розкажіть, не всі ж невігласи, зрозуміють.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися