У Київській області світла може не бути кілька днів, — ДТЕК

Що відомо про ситуацію з електропостачанням в регіоні

В Київській області електроенергії може не бути днями з вмиканням на дві-три години. Про це в ефірі телемарафону заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук, передають "Коментарі".

На питання пояснити заклики Київської обласної військової адміністрації готуватися до тривалих відключень світла та наскільки вони можуть бути тривалими Сахарук підтвердив, що електроенергії в регіоні може не бути днями.

За його словами, мова йде вже не про планові відключення, а про планові включення електроенергії.

"Ми зараз будемо говорити, на жаль, не про планові відключення електроенергії, а в декількох районах, а їх багато, про планові включення електроенергії. І, на жаль, кількість годин, протягом яких можуть бути ці планові вмикання, поки дуже коротка – це дві-три години максимум", — заявив виконавчий директор ДТЕК.

Топ-менеджер оператора системи розподілу електроенергії повідомив, що після ракетних обстрілів російських окупантів ворожі снаряди влучили в одну з теплоелектростанцій, яка припинила роботу через пошкодження. В ДТЕК стверджують, що зараз в Україні близько 40% споживачів залишаються без світла.

Нагадаємо, сьогодні, 17 листопада, у Київській області сили Протиповітряної оборони збили декілька ворожих повітряних об’єктів, що цілились в критичну інфраструктуру. Як розповів керівник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, влучання ракет російських окупантів в Київській області немає, однак на території України є влучання в об’єкти критичної інфраструктури. Це означає, що в регіоні будуть продовжуватись екстрені відключення електроенергії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в ДТЕК Київські електромережі відреагували на вимоги киян, викладені в петиції до столичної влади щодо контролю за відключеннями електроенергії та інших комунальних послуг у Києві. Авторка петиції №11447 Лана Воронцова обурена тим, що графіки відключень світла, що розробили компанії ДТЕК з Yasno, не працюють



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Василий

18 листопада 2022, 09:21

света не будет несколько лет пока не умрет последний конкурент еврейскому бизнесу. Евреи замутили отключение света, а сами еще в 2021 году закупили себе генераторы...

Иван

17 листопада 2022, 16:17

И в это же время продавать электроэнергию в Молдову, Европе.... Это выглядит кощунственно. Укравтодор в это же время ремонтирует дороги.... Сахарук как будто представитель кацапов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися