Відключення світла на Київщині на кілька днів прокоментували в "Укренерго"

До чого готуватися мешканцям регіону

Через значні пошкодження енергосистеми України внаслідок ракетних обстрілів російських окупантів потрібно готуватися до найгіршого сценарію. Про це в ефірі телемарафону заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, передають "Коментарі".

За його словами, ситуація в енергосистемі залишається дуже складною, однак ремонтні бригади працюють в посиленому режимі для усунення наслідків пошкоджень на обстріляних об’єктах критичної інфраструктури.

"В ці дні нам довелося застосувати графіки відключень, і ці графіки були досить об’ємними, досить великі за обсягом. Ми намагаємося зараз стабілізувати ситуацію", — зазначив Кудрицький.

Керівник НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький прокоментував заяву виконавчого директора ДТЕК Дмитра Сахарука, що в Київській області електроенергії може не бути днями з вмиканням на дві-три години. На питання пояснити заклики Київської обласної військової адміністрації готуватися до тривалих відключень світла та наскільки вони можуть бути тривалими Сахарук заявив, що зараз мова йде вже не про планові відключення, а про планові включення електроенергії.

"Готуватися завжди потрібно до найгіршого. Ми розуміємо, що ворог взагалі хоче знищити нашу енергосистему, спричинити тривалі відключення. Ми працюємо над тим, щоб не дати йому це зробити. Тому готуватись треба до можливих довготривалих відключень, але наразі ми вводимо графіки, які є плановими, і ми будемо робити все, для того щоб відключення були не дуже тривалими", — заявив Кудрицький.

Наразі вже забезпечено електропостачання об’єктів критичної інфраструктури, ситуація на них стабілізована.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в ДТЕК Київські електромережі відреагували на вимоги киян, викладені в петиції до столичної влади щодо контролю за відключеннями електроенергії та інших комунальних послуг у Києві. Авторка петиції №11447 Лана Воронцова обурена тим, що графіки відключень світла, що розробили компанії ДТЕК з Yasno, не працюють

Нагадаємо, що у Києві відключення світла можуть стати тривалішими з похолоданням. Виконавчий директор енергетичної компанії ДТЕК Дмитро Сахарук пояснив, що обмеження електропостачання у столиці можуть стати тривалішими, якщо залишаться чинними мережеві обмеження Києва, що вводить "Укренерго". Коли температура повітря на вулиці знизиться, зросте споживання електроенергії, навантаження буде більше, і дефіцит потужності зростатиме.

Читайте також, що у Київській області оновили графік погодинних відключень світла, та як дізнатися де та коли вимкнуть електроенергію.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися