Сотні автомобілів спецтехніки розчищають Київ після снігопаду

Як у столиці долають наслідки негоди

У Києві на дорогах, мостах і тротуарах наслідки снігопаду долають понад три сотні одиниць спецтехніки та бригади комунальників. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію комунальної корпорації "Київавтодор".

Дорожники працюють на вулицях Києва з вечора. Перед початком снігопаду комунальники обробили дороги, щоб сніг розтавав і не утворював ожеледицю. Долати наслідки негоди у столиці протягом ночі заважав крижаний дощ, що переходив у снігопад.

Вузькі пішохідні доріжки, сходи надземних і підземних переходів, а також зупинки громадського транспорту у Києві прибирають 136 працівників у складі 25 бригад. Удень кількість комунальних працівників збільшать.

Мешканців Києва попередили, що в столиці прогнозують снігопади протягом першої половини дня суботи, а також у неділю. Водіїв закликали без нагальної потреби не виїжджати на власних автомобілях, а користуватись столичним громадським транспортом.

Нагадаємо, у Києві відключення світла можуть стати тривалішими з похолоданням. Виконавчий директор енергетичної компанії ДТЕК Дмитро Сахарук пояснив, що обмеження електропостачання у столиці можуть стати тривалішими, якщо залишаться чинними мережеві обмеження Києва, що вводить "Укренерго". Коли температура повітря на вулиці знизиться, зросте споживання електроенергії, навантаження буде більше, і дефіцит потужності зростатиме.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за прогнозами директора Укргідрометцентру Миколи Кульбіди, зима у Києві і в Україні в цілому буде теплою з температурою вищою за норму. Похолодання будуть короткочасними і можуть бути надзвичайно жорсткими. В цілому в зимовий період середня температура повітря буде близько п’яти градусів морозу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися