У Києві закінчився період без морозів: коли настане справжня зима

Що кажуть синоптики про погоду в столиці

У Києві закінчився безморозний період, однак казати про початок метеорологічної зими у столиці ще зарано. Про це розповіли у Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського, передають "Коментарі".

За даними спостережень метеорологів, у Києві вперше цієї осені температура повітря знизилась до одного-двох градусів морозу 17 листопада. Це свідчить про закінчення безморозного періоду, що тривав у столиці з 6 квітня.

У Києві зафіксована середня багаторічна дата першого заморозку в повітрі 21 жовтня, а середня тривалість безморозного періоду у столиці становить 197 днів. Кліматологи обсерваторії зазначили, що найкоротші безморозні періоди у Києві тривалістю 144 дні були у 1902 та 1945 роках, а рекордно довгий – 225 днів зафіксували цього року.

Попри те, що в багатьох регіонах України та у Києві вже випав перший сніг та тривають снігопади, метеорологічний початок зими у столиці відбудеться, коли середньодобова температура повітря стійко перейде через нуль градусів у бік зниження. Середня дата такого переходу у Києві припадає на 29 листопада.

Нагадаємо, у Києві відключення світла можуть стати тривалішими з похолоданням. Виконавчий директор енергетичної компанії ДТЕК Дмитро Сахарук пояснив, що обмеження електропостачання у столиці можуть стати тривалішими, якщо залишаться чинними мережеві обмеження Києва, що вводить "Укренерго". Коли температура повітря на вулиці знизиться, зросте споживання електроенергії, навантаження буде більше, і дефіцит потужності зростатиме.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за прогнозами директора Укргідрометцентру Миколи Кульбіди, зима у Києві і в Україні в цілому буде теплою з температурою вищою за норму. Похолодання будуть короткочасними і можуть бути надзвичайно жорсткими. В цілому в зимовий період середня температура повітря буде близько п’яти градусів морозу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися