Дратує шум: кияни просять ввести правила використання генераторів

Кияни пропонують унормувати використання паливних генераторів

Кияни пропонують встановити правила використання паливних генераторів. Відповідна петиція з'явилася на сайті Київради.

"Безперечно, бізнес має працювати і під час планових або аварійних відключень електроенергії. Разом з тим, звук працюючого генератора, виставленого просто на тротуар поруч з зупинкою громадського транспорту або в двір житлових будинків, створює надто високий рівень шуму", - пише автор петиції.

Автор зауважив, що шум генератора може сприйматися як звук "іранського мопеду" під час повітряної тривоги. Це негативно позначається на психоемоційному стані киян.

"Необхідно передбачити, що встановлення та використання генераторів може відбуватися на власній території або у власному приміщенні із вжиттям заходів по звуко- та шумоізоляції такого приміщення. При цьому має бути суворо заборонено використання генераторів у житлових будинках (окрім спеціально відведених для цього місць), та тротуарах, зупинках, у парках, скверах тощо", - йдеться у тексті петиції.

У Києві компенсують вартість генераторів для багатоповерхівок: взірець заяви. У Києві відшкодовуватимуть 75% вартості електрогенераторів для багатоповерхівок. Про це повідомили у Київській міськраді. У столиці затвердили Міську цільову програму часткового відшкодування вартості закупівлі електрогенераторів та будь-яких незалежних приладів альтернативного живлення для забезпечення потреб ОСББ та ЖБК на випадок відключень. Для отримання компенсації необхідно заповнити заяву та подати пакет документів до районних держадміністрацій Києва.

На Київщині встановлюють сонячні панелі: забезпечуватимуть світлом до 4 годин. В Ірпінському академічному ліцеї "Мрія" встановлюють сонячні панелі. Про це повідомляє голова КОВА Олексій Кулеба. Альтернативне джерело енергії дозволить забезпечити заклад світлом до 4 годин. Так, освітній процес триватиме стабільно, а вчителі та діти не відчуватимуть незручностей.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ККК

21 листопада 2022, 12:40

Не люди, а тупой скот! Для этих тварей покупают генераторы, а они выделываются мрази!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися