У Києві будують тротуар з підігрівом

Утеплення тротуару обійдеться у 800 тисяч гривень

 У Києві будують дорогу з підігрівом. Утеплення тротуару обійдеться у 800 тисяч гривень. Вмонтований усередину покриття кабель не дасть поверхні вкриватися льодом навіть у сильні морози.

Перша ділянка теплого тротуару вже майже готова. Вона на столичній Солом’янці і веде до найбільшої районної школи. Тротуар спускається схилом. Один із батьків, який очолює батьківський комітет школи, каже, що в морози тут справжня ковзанка. Тому батьківська група вирішила податися на тендер громадського бюджету і виграла його. Своєю чергою, місто зобов’язалося проплатити підігрів тротуару. Два роки тому таким чином утеплили шкільні сходи. Розумна система сама вмикає електричний підігрів завдяки датчикам. 

Для комунальників ця робота незвична. Фірму, яка б змогла її виконати, шукали півтора року. Близько двох кілометрів кабелю ховають під багатошаровим укриттям. 

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", у новому Генплані хочуть закласти п’яту гілку метро у Києві. У проекті нового Генплану передбачено розвиток транспортної інфраструктури, а саме – швидкісного рейкового транспорту. Хочуть продовжувати існуючі лінії метро. Крім цього мають нарешті добудувати метро на Троєщину в межах Подільсько-Вигурівської лінії



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися