Дорожній трафік Києва буде аналізувати штучний інтелект

Вартість обладнання для аналізу дорожнього руху складе близько восьми млн грн

Комунальне підприємство "Центр організації дорожнього руху" оголосив тендери на закупівлю програмного забезпечення і камер для аналізу трафіку на столичних дорогах. Відповідні тендери з'явилися на сайті Prozorro. Про це повідомив активіст Сергій Пасюта на своїй сторінці в Facebook.

"КП" Центр організації дорожнього руху "закупить за 3 млн програму для підрахунку і аналізу поведінки автомобілів за допомогою штучного інтелекту, 19 відеокамер Hikvision DS-2CD3656G2T-IZS за 1200000 і систему обробки і зберігання інформації 3800000", - написав він.

Згідно з планами, система буде підраховувати в автоматичному режимі кількість транспортних засобів за напрямками руху;

виявляти і характеризувати автомобілі за ключовими характеристиками;

розрізняти громадський транспорт (перш за все, тролейбуси і автобуси, які відносяться до муніципального транспорту) і автоматично давати необхідну команду апаратному комплексу, який контролює перемикання кольору на світлофорному об'єкті.

Крім підрахунку, штучний інтелект здатний аналізувати відеопотоки з різних типів камер з їх якісними характеристиками (локація, кут огляду, тип картинки, розмір картинки, кількість кадрів в секунду часу, тип потоку передачі кадрів та ін.).

Як повідомляв портал "Коментарі", а сьогодні в Києві розташовано більше ніж 6200 камер відеоспостереження. Камери взяли в експлуатацію в системі "Безпечне місто". Начальник управління інформаційно-аналітичної підтримки столичної поліції Сергій Магда зазначив, що з січня 2020 року система допомогла розкрити більше 1500 злочинів у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися