Відключення світла у Києві: у МОЗ розповіли, як користуватися генератором

У міністерстві охорони здоров'я України нагадали, як правильно використовувати електрогенератори без ризику для життя та здоров'я

У міністерстві охорони здоров'я України нагадали, як правильно використовувати електрогенератори без ризику для життя та здоров'я за відключення світла. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікувала прес-служба відомства.

За словами медиків, генератори та пальне повинні використовуватися тільки на відкритому повітрі на відстані не менше 6 метрів від вікон, дверей та гаражів. У МОЗ також нагадали, що купувати необхідно лише сертифіковану продукцію і лише в ліцензованих точках продажу. А під час експлуатації ретельно слідувати інструкціям виробника. Також у міністерстві наголосили, що використання подібних приладів заборонено дітям.

Необхідно тримати генератор сухим, оберігати від дощу та затоплення. Дотик до мокрого генератора або пристроїв, підключених до нього, може призвести до ураження електричним струмом. Перед заправкою потрібно дати генератору охолонути. Пальне, розлите на гарячі деталі двигуна, може спалахнути. Також у МОЗ наголошують на необхідності встановити в приміщенні детектори чадного газу та обов'язкову наявність вогнегасника.

Нагадаємо, що в енергетичній компанії-постачальнику Yasno розповіли, коли в українській столиці покращиться ситуація з відключеннями електроенергії після ракетних ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі. Про це повідомив генеральний директор компанії Сергій Коваленко в ефірі національного телемарафону.

За його словами, з початку тижня енергетики планують повернутися до планових графіків відключення світла.

“За моїми персональними прогнозами, ми очікували, що це буде трохи раніше, але бачимо, що цими вихідними ще є екстрені відключення. Я розраховую на початок наступного тижня, який буде вже завтра чи у вівторок, сподіваюся, що ми повернемося до звичних графіків. Але це залежить від запуску покоління і ще кількох моментів, тому чекатимемо”, – зазначив Коваленко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися