Голова Київської ОВА розповів, як уникнути повторних аварійних вимкнень

Енергетики продовжують відновлювати мережі, щоб повернутися до відключень із графіком

У Київській області тривають екстрені вимкнення світла. Важливо пам’ятати про правила використання електроенергії, щоб уникнути повторних відключень. Про це повідомляє голова Київської ОВА Олексій Кулеба. 

При появі світла очільник КОВА рекомендує не вмикати все і одразу. Адже це може призвести до нових аварій, і, відповідно, до нових екстрених відключень. Тому після відновлення електрики варто зачекати 10-15 хвилин і по черзі користуватися приладами.

"Енергетики продовжують відновлювати мережі, щоб повернутися до стабілізаційних вимкнень із графіками. Водночас, дуже важливо пам’ятати про правила використання електрики після її відновлення", - наголосив Кулеба.

Серед основних правил:

– При відключенні електрики вимкніть усі прилади з розеток;

– При ввімкненні електрики — не вмикайте всі прилади відразу;

– Не вмикайте енергоємні прилади одночасно;

– Вимикайте зайве освітлення;

– Замініть усі лампи на енергозберігаючі;

– Переведіть прилади на економні режими.

У ДТЕК пообіцяли, що відключення світла у Києві не триватимуть більше 5 годин. У Києві продовжують діяти екстрені відключення електроенергії до стабілізації ситуації. У ДТЕК Київські електромережі розповіли, що перерви в електропостачанні для кожного клієнта складатимуть не більше 5 годин. З 26 листопада ДТЕК Київські електромережі буде почергово вмикати світло всім мешканцям таким чином, щоб перерва в електропостачанні для кожного клієнта складала не більше 5 годин.

Що робити, якщо застрягли у ліфті під час відключень: поради для киян. Рятувальники нагадують мешканцям Києва правила, яких слід дотримуватися, якщо застрягли у ліфті. З порадами можна ознайомитися у матеріалі "Коментарів".

Де у Києві попрацювати, коли немає світла: мапа незалежних від відключень коворкінгів. Контент-маркетингова агенція Top Lead створила мапу коворкінгів у Києві, які працюють навіть під час відключень світла. На мапі позначені понад 20 коворкінгів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися