Наближаємося до нормальних графіків, - гендиректор Yasno про відключення світла у Києві

Енергетики роблять все можливе, аби повернутися до стабілізаційних графіків

Енергетики роблять все можливе, щоб повернутися до стабілізаційних графіків. Про це заявив генеральний директор Yasno Сергій Коваленко.

"Зараз колеги роблять все можливе, аби повернутися до стабілізаційних графіків. Кілька годин зранку енергосистема вкладалася в обмеження. Але їхнє перевищення не стало несподіванкою - обмеження від Укренерго досі значні. Поки нам всім ще складно плануватися, та ми вже наближаємося до стабілізації ситуації і нормальних графіків", - написав Коваленко.

Повідомляється, що 29 листопада у Києві споживання обмежували на 560 МВт, відключали 958 500 клієнтів. 

Щоб процес повернення до графіків йшов швидше, генеральний директор Yasno радить не вмикати в мережу одразу всі електроприлади, коли подають світло. 

"Річ у тому, що в момент підключення споживається майже вдвічі більше ніж зазвичай. Запобіжники, трансформатори, мережеве обладнання не витримують і люди знову лишаються без світла. Кількість аварійних ситуацій зростає. Тому прошу: не вмикайте у мережу все водночас. Спробуйте трохи розтягнути цей процес у часі", - зазначив Сергій Коваленко.

Також гендиректор Yasno нагадав про важливість вчасної оплати за вже спожиту електроенергію: "Від цих грошей залежать наші колеги: це і ремонти, і нове обладнання, якого зараз так не вистачає. І сплатити можна дуже швидко онлайн".

Зазначається, що енергетики очікують оплати від киян більш ніж на 300 млн грн, і це без споживання листопада.

Голова Київської ОВА розповів, як уникнути повторних аварійних вимкнень. У Київській області тривають екстрені вимкнення світла. Важливо пам’ятати про правила використання електроенергії, щоб уникнути повторних відключень. Про це повідомляє голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

При появі світла очільник КОВА рекомендує не вмикати все і одразу. Адже це може призвести до нових аварій, і, відповідно, до нових екстрених відключень. Тому після відновлення електрики варто зачекати 10-15 хвилин і по черзі користуватися приладами.

"Енергетики продовжують відновлювати мережі, щоб повернутися до стабілізаційних вимкнень із графіками. Водночас, дуже важливо пам’ятати про правила використання електрики після її відновлення", - наголосив Кулеба.

Ялинка в Києві буде максимально енерговідповідальною, - гендиректор Yasno. Гендиректор Yasno Сергій Коваленко заявив, що Головна ялинка України цього року буде енерговідповідальною і водночас святковою.

"Колеги вітали рішення міської влади цього року зекономити електроенергію та ставити ялинку без ілюмінації і гірлянд. І щоб показати всім, скільки саме економиться електроенергії завдяки відмові від ілюмінації - ми вирішили зробити інфографіку. Але контекст зчитали інакше. Десь вийшли відверто перекручені публікації. Новорічна ялинка буде і буде максимально енерговідповідальною, але все одно святковою для всіх нас", - написав Коваленко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися