ДТЕК вручну відключатиме світло у будинках Києва: хто потрапить під обмеження

Енергетики вручну відключатимуть будинки в українській столиці від електропостачання — йдеться про будинки, які розташовані на лініях з об'єктами критичної інфраструктури

Енергетики вручну відключатимуть будинки в українській столиці від електропостачання — йдеться про будинки, які розташовані на лініях з об'єктами критичної інфраструктури. Про це стало відомо із офіційного повідомлення прес-служби компанії ДТЕК "Київські електромережі".

Відомо, що балансоутримувачі 454 будинків самостійно відключатимуть світло, самостійні обмеження мають допомогти зменшити кількість та час відключень електроенергії для всіх киян.

"Під час екстрених чи стабілізаційних відключень разом з об'єктами критичної інфраструктури під відключення не потрапляли житлові будинки, що живляться від тих же електроліній. ДТЕК Київські електромережі спільно з КМДА запропонував ЖБК самостійно обмежувати електропостачання у таких будинках відповідно до графіків, розміщених на сайті", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський розповів про ситуацію в енергетичній системі української столиці та інших міст на сьогодні. Про це стало відомо із звернення глави держави, яке було опубліковано його прес-службою.

За його словами, компанія "Укренерго" та оператори систем розподілу працюють над відновленням пошкоджених об'єктів критичної інфраструктури цілодобово, проте для відновлення потрібен ще деякий час.

Він зазначив, що відновити систему на 100% зараз не можливо, саме тому у більшості міст та населених пунктів продовжуються відключення світла.

Читайте также