"Київводоканал" розповів про роботу у разі тотального відключення світла

У комунальному підприємстві "Київводоканал" розповіли про роботу щодо постачання мешканців водою у разі тотального відключення електроенергії в українській столиці

У комунальному підприємстві "Київводоканал" розповіли про роботу щодо постачання мешканців водою у разі тотального відключення електроенергії в українській столиці. Про це стало відомо із коментаря, який дав журналістам видання НВ генеральний директор підприємства Сергій Крушановський.

За його словами, сформовано пункти розливу води для наповнення ємностей із подальшим транспортуванням до людей. Він зазначив, що компанія закуповує генератори, щоб забезпечити централізовану подачу води в екстрених ситуаціях.

Крушановський порадив киянам зробити запас води для побутових та технічних потреб, помірно споживати воду, особливо в піковий годинник — з 07:00 до 10:00 та з 17:00 до 22:00.

Нагадаємо, що міський голова української столиці Віталій Кличко заявив, що місто може залишитися без світла, водопостачання та опалення — йдеться про "апокаліптичний сценарій". Про це стало відомо з інтерв'ю мера Києва, яке він дав журналістам агенції Reuters.

За його словами, у Києві може статися "апокаліпсис", подібний до того, як його показують у голлівудських фільмах, коли проживання в будинках стане неможливим через низьку температуру.

"Втім, ми боремося і робимо все можливе, щоб цього не сталося", - заявив Кличко.

Він зазначив, що зараз потреби в евакуації немає, оскільки дефіцит електроенергії у місті становить лише 20%, киянам слід підготувати запас продовольства та питної води, а також утримувати готові речі та документи на випадок негайної евакуації після припинення подачі тепла.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися