Києву не вистачає більше третини об'ємів споживання електроенергії, - Yasno

З наявного об'єму електроенергії майже 40% йде на критичну інфраструктуру

З 9 грудня Київ живе у реаліях нових графіків відключень. Спеціалісти продовжують тестування графіків. Ситуація в енергосистемі покращується, проте наразі Києву не вистачає більше третини об'ємів споживання електроенергії. Про це повідомив генеральний директор Yasno Сергій Коваленко.

"Світла наче стає потроху більше, а годин з можливими відключеннями має бути менше. Але все не настільки добре, як деякі зазначають - обмеження на місто лишається значним, більше ніж третина споживання. А з наявного об'єму майже 40% йде на критичну інфраструктуру", - написав гендиректор Yasno.

Сергій Коваленко нагадав, що якщо весь будинок одночасно дзвонить сповістити про проблему, це створює проблему для контакт-центру.

"Нагадую, що якщо у вас нехарактерно довго (більше 8 годин поспіль) нема світла, то перш за все потрібно на сайті YASNO перевірити чи є локальна аварія по адресі, і якщо там інформації немає - тоді спитати ЖЕК/ОСББ, чи зв'язувалися вони з мережами (в них є свої канали, для подачі заявок)", - зазначив Коваленко.

Нагадуємо, що ДТЕК опублікував нові графіки стабілізаційних відключень електроенергії у Києві. Світло мешканцям столиці обіцяють давати тричі на добу по дві години. Про це повідомила пресслужба ДТЕК.

"Відсьогодні у Києві діють нові графіки стабілізаційних відключень. Вони розроблені з урахуванням складної ситуації в енергосистемі, що склалася внаслідок останніх терористичних обстрілів", - йдеться у повідомленні.

Нові графіки відключень світла у Києві працюватимуть у тестовому режимі. Гендиректор Yasno Сергій Коваленко зазначив, що нові графіки можуть виглядати дещо складнішими, але їх наявність у поточних умовах - це можливість планувати.

"Схоже, така наша найближча нова реальність на якийсь час, поки ми не повернемося до обсягів генерації, які були до 23 листопада", - зазначив Коваленко.

На Київщині вишки мобільного зв’язку під’єднали до генераторів. Чотири вишки мобільного зв’язку в Бучі під’єднали до резервного живлення. Процес заживлення інших вишок триває.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися