В "Укренерго" розповіли, як зміняться тарифи на світло у Києві: скільки доведеться платити

У національній енергетичній компанії "Укренерго" розповіли, як зміняться ціни на електроенергію в українській столиці на тлі ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі

У національній енергетичній компанії "Укренерго" розповіли, як зміняться ціни на електроенергію в українській столиці на тлі ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі. Про це в ефірі національного телемарафону розповів голова правління компанії Володимир Кудрицький.

За його словами, йдеться про підвищення тарифу на транспортування магістральними мережами на кілька копійок, що становить приблизно 1,3-1,5% вартості електроенергії для бізнесу.

Сьогодні кінцева ціна для більшості українських підприємств коливається в межах 5-6 гривень за кіловат-годину.

"І ця ціна входить як ціна власне виробленої електроенергії на електростанціях, так і тариф на розподіл електроенергії мережами обленерго та тариф "Укренерго", тобто тариф на передачу магістральними мережами", - сказав Кудрицький.

Перегляд тарифів як "Укренерго", так і обленерго відбувається щороку.

" Перегляд тарифу нашого в основному зумовлений тим, що старий тариф встановлювався ще під обсяг транспортування до вторгнення. Зараз ми залишаємо всі свої витрати фактично на тому ж рівні, просто зменшився обсяг передачі електроенергії нашими мережами", - заявив він.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися