Окружний адмінсуд Києва відреагував на рішення про його ліквідацію

Верховна Рада України ухвалила рішення про ліквідацію ОАСК

13 грудня Верховна Рада України ухвалила рішення про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) та утворення Київського міського окружного адміністративного суду.

У заяві, оприлюдненій пресслужбою ОАСК увечері 13 грудня, вважають рішення Ради про ліквідацію суду неконституційним та політично мотивованим.

"Таке рішення не відповідає положенням Конституції України, положенням процесуального законодавства та вимогам воєнного часу. Найбільшу шкоду від такого рішення відчують українці, які, фактично, будуть позбавлені доступу до правосуддя в той час, коли вся країна вже бореться із зовнішнім ворогом – російською федерацією", - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі зазначили, що десятки тисяч справ, які перебувають на сьогодні в провадженні ОАСК, буде передано спочатку до Київського окружного адміністративного суду, а потім до Київського міського окружного адміністративного суду. І кожного разу розгляд справи починатиметься спочатку.

Нагадуємо, що за допомогою ОАСК забудовнику вдалося скасувати статус пам’ятки павільйону 1980-х років "Квіти України" в Києві. ОАСК скасував Наказ Мінкульту та Департаменту Охорони Культурної Спадщини.

Таке рішення ОАСК означає, що павільйон "Квіти України" більше не має охоронного статусу, і на забудовника більше не діє припис Мінкульту про заборону будівельних робіт. Отже, забудовник зможе перетворити будівлю у скляний офісний центр.

ОАСК пояснив скасування статусу пам’ятки "Квітів України" тим, що будівля у стилі модернізму це радянська спадщина, а проєкт забудовника відповідає європейським зразкам.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що ОАСК був відомий багатьма скандалами, такими як відсторонення з посади Уляни Супрун, скасування рішення про націоналізацію "ПриватБанку" тощо.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися