У Київській області компенсуватимуть вартість генераторів: кого стосується

У Броварах на території Київської області компенсуватимуть вартість електричних генераторів для багатоквартирних будинків

У Броварах на території Київської області компенсуватимуть вартість електричних генераторів для багатоквартирних будинків. Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого ресурсом "Трибуна-Бровари".

Відомо, що чиновники взяли за зразок для написання програми взяли таку саму, що вже використовується у Львові. Участь у програмі можуть взяти будинки, де понад три поверхи. Зазначається, що за рахунок коштів місцевого бюджету планують компенсувати два мільйони гривень, але за генератори, придбані до 24 лютого 2022 року.

За генератори можуть відшкодувати не більше 50% вартості, але не більше 50 тис. грн за одиницю. Тобто, ОСББ/ЖБК може придбати й кілька генераторів. Кошти перераховуватимуться одразу на рахунки ОСББ. На сьогоднішній день вже є заявки від ОСББ на відшкодування. Комісія з відшкодування частини вартості за придбані генератори засідатиме раз на тиждень.

Нагадаємо, що енергетики вручну відключатимуть будинки в українській столиці від електропостачання — йдеться про будинки, які розташовані на лініях з об'єктами критичної інфраструктури. Про це стало відомо із офіційного повідомлення прес-служби компанії ДТЕК "Київські електромережі".

Відомо, що балансоутримувачі 454 будинків самостійно відключатимуть світло, самостійні обмеження мають допомогти зменшити кількість та час відключень електроенергії для всіх киян.

"Під час екстрених чи стабілізаційних відключень разом з об'єктами критичної інфраструктури під відключення не потрапляли житлові будинки, що живляться від тих же електроліній. ДТЕК Київські електромережі спільно з КМДА запропонував ЖБК самостійно обмежувати електропостачання у таких будинках відповідно до графіків, розміщених на сайті", - йдеться у повідомленні.

Читайте также