На Київщині посилять систему протиповітряної оборони

Подробиці розповіли в поліції

У Київській області посилять захист від ракетних обстрілів російських окупантів та ворожих дронів. Про це розповів начальник Національної поліції України в Київській області Андрій Нєбитов, передають "Коментарі".

За його словами, акустичні датчики дозволять отримати додаткову інформацію про проліт ракет, чи дронів російських окупантів. Зокрема, такі пристрої встановлять в Київської області на електростанціях.

"Запуск балістичних ракет, підйом літаків стратегічної авіації — це питання до військових, які працюють з нашими іноземними партнерами, отримують своєчасну інформацію і попереджають всіх нас. Далі працює ППО", — сказав Нєбитов.

Керівник регіональної поліції зазначив, що правоохоронці пліч-о-пліч працюють зі Збройними силами України. Зокрема, поліцейські передають інформацію від громадян про проліт повітряних об’єктів. Тільки за ракетний обстріл 16 грудня Національна поліція Київської області отримала три десятки повідомлень про проліт ворожих ракет та дронів-камікадзе на спецлінію "102". Очевидці бачили проліт цих повітряних об’єктів російських окупантів. Ця інформація є надзвичайно корисною і дані миттєво передаються силам Протиповітряної оборони. Це допомагає вчасно збити ракети, або дрони російських окупантів, наголосив Нєбитов.

"Ми розуміємо, що не всюди є люди, які можуть повідомити таку інформацію, тому звукові, або як правильно казати, акустичні, датчики виявлення певної інформації можуть дати додаткову інформацію нашим військовим, щоб підготуватися і збити, і тим самим, підкреслюю, захистити і цивільних громадян, і цивільну інфраструктуру, критичну інфраструктуру, в тому числі підстанції", — прокоментував голова Національної поліції України в Київській області Андрій Нєбитов.

Оперативним штабом визначили певні маршрути руху повітряних об’єктів російських окупантів, що планують посилити завдяки звуковій інформації. Це дасть змогу своєчасно через систему “Безпечна Київщина” передавати дані ЗСУ для реагування, додав Нєбитов.

Нагадаємо, столична компанія "Укрспецсістемс" розробила унікальний сучасний безпілотник Shark UAV ("Шарк" або "Акула"). За даними виробника, одна з особливостей нового безпілотника "Акула" — це здатність коригувати американські реактивні систем залпового вогню Himars. Над ним почали працювати вже після 24 лютого в умовах повномасштабного вторгнення РФ. І менш ніж за пів року "Шарк" вже літав. Це повністю український безпілотник – від ідеї до виробництва.

Командувач угруповання Сил та засобів оборони Києва, генерал-лейтенант Олександр Павлюк показав новий бойовий безпілотник в дії.

Читайте також, що про наслідки останніх ракетних обстрілів розповіли в поліції Київщини.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися