Вимкнення світла у Києві та на Київщині: чи покращиться ситуація

Що відомо про відновлення роботи електростанцій та графіки вимкнень

В понеділок, 19 грудня, у Києві та регіонах України дефіцит електроенергії буде значним через зниження температури. Про ситуацію з вимкненнями світла в ефірі телемарафону розповів голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, передають "Коментарі".

За його словами, зараз вже відновили свою роботу всі енергоблоки атомних станцій, що працюють на контрольованій території.

"Існують ще обмеження по мережах. Вони не можуть видати певну частину своєї потужності через обстріли, але працюємо над вирішенням цієї проблеми. Думаю, що найближчим часом ми зможемо побачити повну потужність трьох атомних станцій в мережі", — сказав Кудрицький.

Через один-два дні енергетики зможуть збільшити обсяги генерацію енергії, зазначив посадовець.

"Після останнього обстрілу є проблеми на Дніпропетровщині. Є проблеми на Київщині, в деяких інших регіонах. Ми зараз працюємо разом з обленерго над їхнім усуненням, щоб в усіх наших споживачів був більш-менш рівномірний доступ до енергопостачання по всій країні", — прокоментував ситуацію в енергосистемі голова правління НЕК "Укренерго".

Нагадаємо, через влучання російських ракет у критичну інфраструктуру частина населених пунктів Київської області лишились без світла. В регіоні ввели екстрені відключення електроенергії. Окрім того, 16 грудня аварійні відключення електрики застосували по всій країні, у більшості міст і регіонів. У Києві та 14 областях внаслідок відключень енергії зупинилося водопостачання. В столиці також довелося тимчасово зупинити роботу метро.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві ситуація з електропостачанням залишається складною та ще далека від стабілізації. Кияни обурені, що світло розподіляють нерівномірно та за деякими адресами електропостачання подають лише на півтори-дві години. Мешканці столиці масово скаржаться на такі умови, зокрема, генеральному директору компанії Yasno. У Києві зараз графіки відключення світла не працюють. Деякі райони столиці страждають найбільше.

Читайте також, як на Київщині посилять систему протиповітряної оборони.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Людмила

20 грудня 2022, 06:36

Да отключения не справидливы. На лесовий 43. сидим без света целый день. Успокаиваем себя что так нужно. Помогите .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися