На Київщині в каналізаційному колодязі знайдено вибухонебезпечні предмети

У Бучі найближчим часом буде виконана промивка каналізаційного колектора

У Бучі було проведено розмінування каналізаційного колодязя. У ньому знайшли вибухонебезпечні предмети. Про це повідомили у пресслужбі КП "Бучасервіс".

Стало відомо, що у Бучі найближчим часом буде виконана промивка каналізаційного колектора, щоб убезпечити містян.

"У Бучі було проведено розмінування каналізаційного колодязя по вул. Центральна, 33-В, в якому знайшли вибухонебезпечні предмети. Найближчим часом фахівці КП "Бучасервіс" виконають промивку каналізаційного колектора, щоб убезпечити жителів міста", - зазначили у пресслужбі.

Нагадуємо, що у районі Склозаводська у Бучі до об’єктів критичної інфраструктури підключають потужний генератор. В період блекауту це забезпечить мешканців тепло- та водопостачанням. Зокрема, генератор під’єднанають до котельні мікрорайону, об‘єктів водопостачання та дошкільного закладу.

Литва передала Бучі рації на випадок повного блекауту. Литовське місто-побратим Паланга передало Бучі 10 рацій "Моторола" для безперебійної роботи служб критичної інфраструктури у разі блекауту. Рації потрібні для роботи ключових служб в умовах повної відсутності електроенергії. У Бучанській міськраді зазначили, що раніше Паланга вже передавала таку допомогу у розмірі 12 рацій.

Почергова подача світла мешканцям Київщини неможлива, - ДТЕК. У Київській області через масштабні пошкодження енергетичної інфраструктури, спричинені атаками рф, від електропостачання відключено близько 80% клієнтів. Почергова подача світла неможлива, і така ситуація може тривати 2-3 доби.

Читайте также