У Києві перенесли дату оцінювання школярів за семестр: коли воно пройде

У школах української столиці перенесли дату оцінювання учнів за перший семестр - вона відбудеться 1 березня 2023 року

У школах української столиці перенесли дату оцінювання учнів за перший семестр – вона відбудеться 1 березня 2023 року. Про це стало відомо з офіційного повідомлення Департаменту освіти та науки Київської міської державної адміністрації.

За словами чиновників, причина такого рішення – тривала відсутність зв'язку між учнями та вчителями внаслідок переривання та часткового призупинення освітнього процесу у зв'язку з повітряними тривогами, відсутністю електроенергії, опалення тощо.

Тому педагогічним порадам шкіл рекомендовано перенести дати оцінки для учнів, які не можуть бути атестовані за результатами першого семестру.

Також школам рекомендовано організувати під час зимових канікул компенсаторні консультації та заняття з окремих предметів, під час яких надати можливість учням, зустрівшись із учителем, надолужити пропущений матеріал та, у разі потреби, скоригувати семестрову оцінку.

Нагадаємо, що у школах української столиці змінили графік навчання — тепер уроки відбуватимуться лише протягом світлового дня через ракетні удари російських окупантів по критичній інфраструктурі. Про це стало відомо із повідомлення заступника голови КМДА Валентина Мондрієвського.

За його словами, навчання у школах з 28 листопада триватиме з 09:00 до 16:00 – це стосується як онлайн, так і офлайн режиму.

Він зазначив, що учні, які навчаються в онлайн-режимі, підключаються по можливості, обробка тем та завдання дублюватимуться через месенджери та пошту. Такий режим навчання триватиме до зимових канікул.

Читайте также