На Київщині відновили пошкоджені бойовими діями лікарні (ФОТО)

У Макарівській громаді завершилися роботи з "швидкого відновлення" закладів охорони здоров’я

У Макарівській громаді завершилися роботи з "швидкого відновлення" закладів охорони здоров’я, які були пошкоджені в результаті бойових дій, спричинених збройною агресією росії. Про це повідомив макарівський голова Вадим Токар.

За словами селищного голови, відновлено 4 фельдшерсько-акушерських пункти (с. Липівка, с. Королівка, с. Ситняки, с. Рожів), 2 фельдшерські пункти (с. Ферма, с. Березівка), 2 амбулаторії (с. Андріївка, с. Забуяння) та операційна Макарівської лікарні.

В закладах були замінені пошкоджені вікна, двері, відновлено роботу систем теплопостачання, відремонтовано покрівлю.

Реалізація цього Проекту стала можливою завдяки співпраці міжнародної медичної гуманітарної організації Medecins Sans Frontieres ("Лікарі без кордонів") та Макарівської селищної ради в рамках укладеного меморандуму про взаєморозуміння, а також БФ "Відбудуй Макарів".

"Зазначу, що саме Medecins Sans Frontieres після закінчення бойових дій були одними з найперших, хто прийшов на допомогу та надавав первинну медичну допомогу та психологічну підтримку мешканцям нашої громади", - додав Вадим Токар.

У районі Склозаводська у Бучі до об’єктів критичної інфраструктури підключають потужний генератор. В період блекауту це забезпечить мешканців тепло- та водопостачанням. Зокрема, генератор під’єднанають до котельні мікрорайону, об‘єктів водопостачання та дошкільного закладу.

В Ірпені демонтували знищений окупантами будинок на вулиці Миру, 4. На цьому місці планують побудувати нове житло для людей, які його втратили. Про це повідомив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин та опублікував відео демонтажу.

Мер Ірпеня додав, що в майбутньому планують знести й сусідній будинок радянських часів на вулиці Миру, 2. Олександр Маркушин розповів, що цей будинок "уже і фізично, і морально застарів".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися