Новорічна ялинка в Києві світитиметься чотири години на день

Місто не витрачає на освітлення ялинки бюджетні кошти

Святкову ілюмінацію на головній новорічній ялинці в Києві вмикатимуть щодня на чотири години. Про це повідомила пресслужба Київської міської ради.

Новорічне дерево прикрашене енергоефективними гірляндами та живиться від генератора щодня з 17:00 до 21:00.

Цього року головна ялинка України не така велика, як у попередні роки: 12 метрів замість 31 метра, як минулого року. ЇЇ прикрашають іграшки минулих років – близько тисячі синьо-жовтих кульок, білих голубів, зображення захисника Києва – Архистратига Михаїла, а також прапори країн, які допомагають столиці впоратися з викликами та наслідками війни, яку розв'язала росія. На вершині дерева розміщено герб України.

У міськраді зауважили, що місто не витрачає на освітлення ялинки бюджетні кошти, а встановили та прикрасили дерево меценати та підприємства. Генератор наданий благодійниками.

Формат святкування цього року також інший: з метою дотримання заходів безпеки в умовах воєнного стану на Софійській площі не будуть проводитись масштабні розважальні заходи, фуд-корти, атракціони та базари.

Проведення різдвяних ярмарків у Києві цього року не планується.

Ялинка на вокзалі Києва буде світитися за допомогою велосипеда. Ялинку на Центральному залізничному вокзалі в Києві обладнають педальним електрогенератором, від якого освітлюватиметься святкове дерево. Про це повідомив очільник "Укрзалізниці" Олександр Камишін та опублікував відео, на якому видно, що гірлянди для ялинки загоряються, коли чоловік крутить педалі велосипеда-генератора.

"Війна? Блекаут? Ніякої новорічної ялинки? Ніколи не здогадаєтеся, що ми винайшли", - написав Олександр Камишін.

Читайте также