У Києві перейменують станції міської електрички: як їх назвуть

В українській столиці перейменують станції київської міської електрички – його підтримала комісія Київської міської ради

В українській столиці перейменують станції київської міської електрички – його підтримала комісія Київської міської ради. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікував столичний громадський діяч Віталій Селик.

За його словами, нові назви кияни найближчим часом зможуть проголосувати в додатку Київ Цифрової. Після цього ці назви мають бути затверджені депутатами Київради.

Станції, які хочуть перейменувати: Рубіжівський – парк Нивки; Зеніт – проспект Бандери; Троєщина – Воскресенка; Троєщина-2 – Райдужний; Київ-Дніпровський – парк Перемога; Київська-Русанівка – Русанівка; Лівий Берег – Березняки; Північна платформа станції Київ – Пасажирський – Центральний вокзал.

У той же час з'явилися й інші варіанти нових назв деяких станцій. Так станцію "Зеніт" пропонують перейменувати на "Куренівку", а станцію "Київ-Дніпровський" можуть перейменувати на "Микільська Слобідка".

Нагадаємо, що в українській столиці на станції київського метрополітену "Університет" планують замінити погруддя російських діячів. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікував міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

За його словами, експертна рада Міністерства культури та інформаційної політики пропонує Київському національному університету ім. Тараса Шевченка ініціюватиме громадське обговорення для заміни бюстів російських діячів у вестибюлі метро "Університет".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Марс

23 грудня 2022, 19:43

Макака с отбитыми мозгами продолжает теребанить народные деньги.

Марс

23 грудня 2022, 19:42

Деньги девать некуда, кличко? Себе на карман? Переименовании улиц стоят больших денег. Переименовать надо тогда, когда экономика процветает.

Вячеслав.

23 грудня 2022, 17:43

Больше нечем заняться?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися