З двох головних храмів Києво-Печерської лаври можуть "виселити" УПЦ МП

В УПЦ МП закінчується договір оренди Трапезного та Успенського соборів

Термін оренди УПЦ МП Трапезного та Успенського собору Лаври добігає кінця. Про це повідомив пастор Києво-Печерської лаври Павло Лебідь, передає ТСН. Відео його виступу опублікувала журналістка Соня Кошкіна.

З 1 січня священнослужителям УПЦ МП може бути закрито доступ до головних храмів Києво-Печерської лаври: Успенського та Трапезного соборів.

"У нас закінчується договір оренди Трапезного та Успенського соборів. Негласно нам підтвердили, що вже наступної неділі або в суботу нас не пустять у ці храми – ні до одного, ні до іншого", – звернувся російською мовою митрополит Павло до своїх парафіян.

За словами митрополита, "ті, за кого ми голосували, зараз чинять підступи щодо церкви". Павло поскаржився, що кілька разів дзвонив міністру культури, але Олександр Ткаченко нібито не брав слухавку.

26 грудня ієрарх має зустрітися з директором державного заповідника "Києво-Печерська Лавра".

Міністерство культури поки що не прокоментувало заяву митрополита Павла. Офіційного підтвердження цієї інформації наразі немає.

Прославляв "русскій мір" на богослужінні: у Києві священник з Лаври отримав підозру від СБУ. СБУ встановила факт протиправних дій одного із священнослужителів і його спільників, які брали участь у богослужінні.

У Києво-Печерській Лаврі СБУ знайшла проросійську літературу, мільйони готівки та "сумнівних" громадян рф. Служба безпеки України завершила контррозвідувальні операції на території Свято-Успенської Києво-Печерської лаври у Києві, Корецького Свято-Троїцького чоловічого монастиря та Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ у Рівненській області.

Понад 350 церковних будівель та понад 850 осіб було ретельно перевірено, понад 50 пройшли докладні контррозвідувальні опитування із застосуванням поліграфа. Серед них були не лише громадяни України, а й іноземці, які перебували на території установ, зокрема, громадяни російської федерації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Валентина

26 грудня 2022, 07:26

Та ви шо?!А до цього часу було все гут?Придурки..Чи щось інше??

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися