Тарифи на воду у Києві можуть значно зрости: скільки доведеться платити

В українській столиці можуть значно зрости тарифи на воду — зростання можливе вже після Нового року

В українській столиці можуть значно зрости тарифи на воду — зростання можливе вже після Нового року. Про це стало відомо з відповідного рішення, яке ухвалила Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг.

Відомо, що перше підвищення цін на водопостачання можливе із січня, а друге – з липня. Регулятор пропонує встановити у Києві тариф на водовідведення та водопостачання у розмірі 39,28 грн (21,69/17,59).

Проте рішення ще не ухвалено. Це питання планується розглянути на черговому засіданні.

Нагадаємо, що у національній енергетичній компанії "Укренерго" розповіли, як зміняться ціни на електроенергію в українській столиці на тлі ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі. Про це в ефірі національного телемарафону розповів голова правління компанії Володимир Кудрицький.

За його словами, йдеться про підвищення тарифу на транспортування магістральними мережами на кілька копійок, що становить приблизно 1,3-1,5% вартості електроенергії для бізнесу.

Сьогодні кінцева ціна для більшості українських підприємств коливається в межах 5-6 гривень за кіловат-годину.

"І ця ціна входить як ціна власне виробленої електроенергії на електростанціях, так і тариф на розподіл електроенергії мережами обленерго та тариф "Укренерго", тобто тариф на передачу магістральними мережами", - сказав Кудрицький.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися