У Києві перейменували вулицю на честь українського поета та сатирика

З метою деколонізації столичної топоніміки обрано нову назву вулиці Холмогорська

У Голосіївському районі Києва вулицю Холмогорську перейменували на честь Володимира Самійленка. Про це повідомляє Київська міська рада, передають "Коментарі".

У Київраді зазначили, що у травні цього року комісія експертів порекомендувала вулицю Холмогорську для включення до списку міських об'єктів із назвами, пов'язаними з російською федерацією чи її сателітами.

Холмогорська вулиця отримала свою назву від російського села Холмогори. З метою деколонізації столичної топоніміки нову назву цієї вулиці було обрано шляхом електронного голосування у застосунку "Київ Цифровий". Серед запропонованих варіантів щодо перейменування пропозиція Володимира Самійленка отримала найбільшу кількість голосів – 3 928. Нова назва запропонована на честь українського поета-лірика, сатирика, драматурга та перекладача Володимира Івановича Самійленка (1864-1925).

За результатами голосування та на основі висновків експертів депутатський корпус Київради підтримав рішення про перейменування вулиці Холмогорської на Володимира Самійленка.

Перейменування міських об'єктів не потребує повторного оформлення документів.

У Подільському районі Києва перейменували вулицю Достоєвського. За даними мерії столиці, перейменувати вулицю, названу на честь російського письменника Федора Достоєвського, експертна комісія запропонувала ще в травні.

В рамках дерусифікації Києва провели електронне голосування за нову назву. Найбільшу кількість голосів на підтримку зібрала пропозиція – Енді Воргола. Депутати Київської міської ради підтримали пропозицію.

Читайте также