У соборах Києво-Печерської лаври не проводитимуть богослужіння: причина

31 грудня в УПЦ закінчується термін оренди двох соборів Лаври

Поки не закінчаться перевірки, у соборах Києво-Печерської лаври не будуть проводити богослужіння. Про це заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в ефірі Національного телемарафону, повідомляє Цензор.НЕТ.

В Успенському та Трапезному соборах Києво-Печерської Лаври не проводитимуться богослужіння до завершення перевірок міжвідомчою урядовою комісією. Жодна з конфесій не зможе здійснювати богослужіння у святинях.

31 грудня в УПЦ закінчується термін оренди Успенського та Трапезного соборів. Договір оренди вирішили не продовжувати.

"Ми рекомендували не продовжувати угоду. Наказувати це робити не можемо. Створена міжвідомча урядова комісія стосовно вивчення питання використання майна Лаври. З огляду на те, що на Верхній Лаврі угода закінчується, допоки перевірку не завершать, таке використання унеможливлюється", - розповів Олександр Ткаченко.

З двох головних храмів Києво-Печерської лаври можуть "виселити" УПЦ МП. Термін оренди УПЦ МП Трапезного та Успенського соборів Лаври добігає кінця. Про це повідомив пастор Києво-Печерської лаври Павло Лебідь. З 1 січня священнослужителям УПЦ МП може бути закрито доступ до головних храмів Києво-Печерської лаври: Успенського та Трапезного соборів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися