Війна завдала довкіллю Києву та області збитків на понад 47 мільярдів гривень

Найбільшої шкоди зазнало атмосферне повітря внаслідок горіння нафтобаз, складів та енергетичної інфраструктури

Війна завдала довкіллю Києву та області збитків на 47 мільярдів 483 мільйони гривень за 10 місяців. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Столичного округу.

Горіли нафтобази, комерційні склади та енергетична інфраструктура, внаслідок чого завдано найбільших збитків атмосферному повітрю - на 46,814 млрд гривень. Столичним земельним ресурсам завдано шкоди на 669 мільйонів гривень внаслідок забруднення через руйнування, спричинені військовою агресією російської федерації.

З перших днів повномасштабного вторгнення росії Державна екологічна інспекція Столичного округу розпочала роботу з документування злочинів окупантів проти довкілля. Вже у квітні 2022 року було проведено перші перевірки місць, де снаряди ворога завдали найбільших збитків навколишньому середовищу.

Після деокупації територій екологічні інспектори Столичного округу регулярно виїжджають на місця скоєння військових екологічних злочинів у Київській області та Києві у рамках залучень до кримінальних проваджень.

Нагадуємо, що горіння складських приміщень на Київщині внаслідок російських обстрілів завдало понад 32 мільйони гривень збитків довкіллю. В атмосферне повітря Київщини потрапило 10 тисяч тон забруднюючих речовин.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися