В ДТЕК звернулися до киян щодо відключення світла у Києві

Що розповіли енергетики та які поради дали мешканцям столиці

У Києві через черговий потужний обстріл дронами-камікадзе ввели аварійні відключення електроенергії. Про це попередили в мерії столиці, передають "Коментарі".

Пошкодження внаслідок обстрілів енергетичних об’єктів прокоментували в "ДТЕК Київські електромережі": "Енергетика України зазнала безпрецедентних руйнувань через атаки РФ. Відремонтувати пошкодження після кожної наступної атаки все складніше й складніше. Крім того, потрібен час. Енергетики займаються ремонтом 24/7 і роблять все можливе, аби якнайшвидше його закінчити".

У оператора систем розподілу електроенергії також дали поради мешканцям Києва та регіонам України щодо використання електроприладів.

"Уже майже три місяці ми живемо в умовах відключення світла. Та які б відключення не застосовувалися – стабілізаційні (коли діють графіки) чи екстрені (якщо світло зникає поза графіком) – до них варто підготуватися", — зазначили в "ДТЕК Київські електромережі".

Енергетики зібрали для українців поради – що варто робити під час відключення світла, щоб зберегти техніку та не виникало аварійних ситуацій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві внаслідок нічних обстрілів стався вибух, пошкоджено об’єкти енергетичної інфраструктури та є поранені. Київський міський голова Віталій Кличко та начальник військової адміністрації Києва Сергій Попко розповіли, що під час повітряної тривоги стався вибух у Деснянському районі столиці. З місця обстрілу госпіталізували пораненого юнака.

Через пошкоджені об‘єкти енергетичної інфраструктури у Києві ввели аварійні відключення електроенергії. Є знеструмлені об‘єкти теплопостачання. Водопостачання столиці здійснюється в штатному режимі. В Київській міській військовій адміністрації уточнили, що під час нічних обстрілів над столицею збили 22 повітряні цілі.

Напередодні Нового року внаслідок російської атаки на цивільні об’єкти у Києві одна людина загинула, ще двадцять постраждали. Госпіталізували 14 постраждалих, шістьом медики надали допомогу на місці. Рятувальники повідомляють про 22 поранених внаслідок обстрілів людини. У Святошинському районі Києва уламки ракети впали на стадіон "Темп". Третина Києва була без електроенергії через аварійні відключення світла. 

Нагадаємо, що над Києвом в новорічну ніч збили понад три десятки повітряних цілей. Під час повітряної тривоги збиті ракети впали у Шевченківському та Дніпровському районах Києва. Внаслідок влучання уламків збитої ракети у Шевченківському районі пошкоджено капот автомобіля. В Дніпровському районі столиці уламки збитої ракети знайшли на проїжджій частині. Вибухи лунали також в Голосіївському районі столиці. Жертв і потерпілих немає. За попередньою інформацією військової адміністрації Києва, сили Протиповітряної оборони знищили над столицею 32 ворожі повітряні цілі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися