Ірпінь та Бучу відвідав головний капелан США

Капелани помолилися за упокій душ вбитих українців

Ірпінь та Бучу відвідали головний капелан США Тімоті Броліо та військовий капелан отець Андрій Зелінський. Про це повідомили у пресслужбі Парафії Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ, передає Київщина 24/7.

Мета візиту капеланів – побачити на власні очі зруйновані російськими окупантами міста, поспілкуватися з жителями, які пережили період окупації та тортури від прихильників "руського миру", засвідчити їхню духовну підтримку і, найголовніше, ще раз розповісти світові правду про цю страшну війну в Україні.

Гості мали змогу побачити зруйновані війною Храм та Парафіяльний Центр.

Як відомо, гостям показали зруйновані будинки та спалені автомобілі. Капелани помолилися за упокій душ вбитих українців на Ірпінському міському кладовищі та на місці поховань мирних жителів, на Алеї Слави помолилися за українських воїнів.

"Дякуємо за візит, спільну молитву, пастирську опіку та турботу! Віримо і знаємо, що кожний наш гість, що на власні очі побачив правду про цю війну, зможе донести її у свій спосіб світові, і разом, ми зможемо зупинити цього лютого російського ворога і спільно з усіма відновлювати і розбудовувати нашу рідну Україну!" - додали у пресслужбі.

З двох головних храмів Києво-Печерської лаври можуть "виселити" УПЦ МП. Термін оренди УПЦ МП Трапезного та Успенського собору Лаври добіг кінця 1 січня. Священнослужителям УПЦ МП може бути закрито доступ до головних храмів Києво-Печерської лаври: Успенського та Трапезного соборів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися