Кияни вимагають заборонити забудову схилу на метро "Позняки"

Що відомо про успішну петицію до влади

Від столичної влади вимагають заборонити забудову у Дарницькому районі Києва поблизу станції метро "Позняки". Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

"Цей схил для жителів Позняків, Осокорків, Харківської асоціюється з дитинством та новорічними святами! Коли випадав перший сніг ми кожного року бігли за санчатами зі школи і каталися саме тут. Зараз цю можливість відбирають в наших дітей!", — йдеться в петиції до столичної влади.

Автор петиції №11507 Юрій Натикан вимагає від столичної влади заборонити забудову схилу на станції метро "Позняки", де планують звести торговий центр.

"Кількість ТЦ в нашому районі значно перевищує необхідну, і ще один нам не потрібен. Треба заборонити забудову, і визнати цей схил парковою зоною і пам'ятним місцем для місцевих жителів!" — наголошується у зверненні до Київської міської ради.

Петиція вже зібрала понад шести тисяч необхідних голосів на підтримку. Тепер звернення має розглянути Київський міський голова Віталій Кличко.

Нагадаємо, у Києві планують створити ландшафтний заказник місцевого значення "Труханів острів-1" на площі у понад 310 гектарів, щоб врятувати територію від забудови. Екологи наголосили, що Труханів острів є останнім островом у Києві на Дніпрі, який не має охоронного заповідного статусу. Цей статус Труханів острів, за рішенням Київської міської ради, мав отримати ще в 1994 році. Однак рішення не виконали. Натомість столична влада поступово віддавала землю острова різним ділкам в оренду та під забудову.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київське обласне управління лісового та мисливського господарства звернулося за допомогою КЕКЦ через рейдерське захоплення земель лісового фонду. У Київському лісгоспі стверджують, що рейдери привласнили майже 88 гектарів земель та майбутній заказник "Печера Геонавт". Ці земельні ділянки знаходяться в Обухівському районі Київської області біля села Ходосівка. Без згоди Київського лісгоспу вся територія вже поділена на 67 земельних ділянок, які незаконно продаватимуться під котеджі. При цьому буде знищено великий лісовий масив, куди входить територія майбутнього заказника "Печера Геонавт", наголосили у Київському еколого-культурному центрі. Саме КЕКЦ створював заказник "Печера Геонавт". Активісти зазначають, що печера Геонавт – єдина в Київській області печера природного походження. Київський еколого-культурний центр готує позов до суду щодо незаконного захоплення земель.

Читайте також, що у Києві через суд вимагають звільнити від самовільної забудови землі в урочищі "Теремки" на території Національного природного парку "Голосіївський". 

Читайте также