У Києві повернули графіки відключення світла: деталі

Коли почнуть діяти стабілізаційні обмеження споживання електроенергії

Київ відсьогодні, 3 січня, повертається до стабілізаційних обмежень споживання електроенергії. Про це заявили в компанії "ДТЕК Київські електромережі", передають "Коментарі".

"Шановні кияни! З 14:00 Київ повертається до стабілізаційних графіків. Тепла погода та зменшення споживання промисловістю дозволили мінімально обмежувати електроенергію для киян", — заявили в "ДТЕК Київські електромережі".

Оператор системи розподілу електроенергії зазначив, що навантаження на енергосистему через зростаюче споживання, зокрема промисловими підприємствами, вже поступово збільшується. Тому сьогодні, 3 січня, з 14:00 для мешканців Києва знову ввели графіки стабілізаційних відключень світла. Дізнатися, коли за вашою адресою планують відключення електроенергії можна на офіційному сайті "ДТЕК Київські електромережі" за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що після чергових ворожих обстрілів в Київській області пошкоджені приватні будинки та об’єкт енергетичної інфраструктури, однак регіон повністю забезпечений електроенергією. Голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба заявив, що в регіоні немає екстрених відключень, і немає планових відключень світла. Влада та енергетики працюють над тим, щоб на різдвяні свята мешканці Київської області мали світло в оселях та не було відключень електроенергії, запевняв посадовець.

Нагадаємо, що за прогнозами директора Укргідрометцентру Миколи Кульбіди, зима у Києві і в Україні в цілому буде теплою з температурою вищою за норму. Похолодання будуть короткочасними і можуть бути надзвичайно жорсткими. В цілому в зимовий період середня температура повітря буде близько п’яти градусів морозу.

Тим часом в Київському зоопарку напередодні Нового 2023 року, який за східним календарем проходитиме під символом чорного водяного кролика, відкрили тематичну експозицію. На виставці можна познайомитись з представниками самих незвичайних порід домашніх вуханчиків. Це чорно-вогняні кролі та Бельгійські фландри. Подробиці роботи виставки та фото чорно-вогняних кроликів — за посиланням.

Дивіться фото, як відомий швейцарський художник підсвітив до Різдва будівлі та церкви у Києві.


Читайте также