Керівництво Департаменту комунальної власності Києва судитимуть за зловживання владою

Територіальній громаді Києва завдано збитків на суму 639 тисяч гривень

Через зловживання владою та службову недбалість постане перед судом керівництво Департаменту комунальної власності міста Києва. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.
Шевченківська окружна прокуратура направила до суду обвинувальні акти за фактом зловживання владою та службової недбалості відносно директора Департаменту комунальної власності міста Києва та його першого заступника.
Як стало відомо слідству, між згаданим Департаментом, підприємцями та громадською організацією було укладено договір про передачу в оренду комунальних приміщень на вулицях Іоанна Павла ІІ, Олеся Гончара та Пушкінській з ціллю розміщення там громадської організації, офісів та медкабінету.
У подальшому посадові особи згаданого Департаменту утворили комісії для перевірки стану орендованого майна. За результатами їх перевірок складалися акти про припинення нарахування орендної плати орендарям начебто через незадовільний стан приміщень. Складення таких актів не передбачено чинним законодавством.
Отже, територіальній громаді Києва завдано збитків на суму 639 тисяч гривень внаслідок службової недбалості та зловживання владою з боку директора вказаного вище Департаменту та його першого заступника.
Обвинувальні акти відносно посадовців скеровано до суду. Крім того, прокурором заявлено цивільні позови до обвинувачених про відшкодування усієї суми завданих збитків.
Нагадуємо, що минулого року Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) завершили розслідування кримінального провадження за підозрою мера Білої Церкви Геннадія Дикого у зловживаннях на 8,7 мільйонів гривень.

Читайте также