У Київській області ввели нові графіки відключень світла

Подробиці розповіли у оператора системи розподілу електроенергії

У Київській області відсьогодні, 3 січня, набули чинності нові графіки стабілізаційних відключень. Про це заявили в компанії "ДТЕК Київські регіональні електромережі", передають "Коментарі".

"Для рівномірності та почерговості відключень світла споживачі були поділені на чотири групи, замість двох, як було раніше", — зазначили у оператора системи розподілу електроенергії.

Нові графіки для Київської області складаються з трьох категорій:

·       білий колір на графіку — в цей час планується включення світла;

·       сірий колір на графіку — в ці години світла не буде.

·       світло-сірий колір на графіку — можливі відключення, якщо дисбаланс в енергосистемі буде збільшуватись.

Споживачів закликали в разі відсутності адреси в переліку повідомити про це в компанію "ДТЕК Київські регіональні електромережі" через сайт, на сторінці у Facebook, або в кол-центр. Ознайомитись з новими графіками відключень світла можна на офіційному сайті компанії за посиланням.

Окрім того, Київ повернувся до стабілізаційних обмежень споживання електроенергії. В компанії "ДТЕК Київські електромережі" заявили, що тепла погода та зменшення споживання промисловістю дозволили мінімально обмежувати електроенергію для киян.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що після чергових ворожих обстрілів в Київській області пошкоджені приватні будинки та об’єкт енергетичної інфраструктури, однак регіон повністю забезпечений електроенергією. Голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба заявив, що в регіоні немає екстрених відключень, і немає планових відключень світла. Влада та енергетики працюють над тим, щоб на різдвяні свята мешканці Київської області мали світло в оселях та не було відключень електроенергії, запевняв посадовець.

Нагадаємо, у Києві та регіоні весняна тепла погода протримається ще кілька днів, а наприкінці січня на киян та мешканців Київської області чекатиме значне похолодання та снігопади. За даними синоптиків, на Київщині встановили січневі рекорди, як максимальної, мінімальної, так і середньої температури повітря за всю історію метеорологічних спостережень для 1 січня, а також абсолютний максимум температури для всього місяця січня. Потепління триватиме у Києві та регіоні до 4-5 січня. Напередодні Різдва температура повітря помітно знизиться. 

За прогнозами директора Укргідрометцентру Миколи Кульбіди, зима у Києві і в Україні в цілому буде теплою з температурою вищою за норму. Похолодання будуть короткочасними і можуть бути надзвичайно жорсткими. В цілому в зимовий період середня температура повітря буде близько п’яти градусів морозу.

Джерело: https://t.me/dtek_ua/143


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися