На Київщині завершили тестування системи оповіщення

У Макарові завершилося тестування системи оповіщення населення

Учора, 3 січня, у Макарові завершилося тестування місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення населення. Про це повідомляє Макарівський голова Вадим Токар, пише "Моя Київщина".

Переривчастий сигнал протягом двох з половиною хвилин сповіщає про оголошення повітряної тривоги. Безперервний сигнал протягом однієї хвилини сповіщає про відбій повітряної тривоги.

Звуки сирени, які символізували тестування місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення населення, мешканці Макарівської громади могли чути 24 грудня.

Стало відомо, як у Фастові сповіщатимуть про тривогу, якщо сирени не працюватимуть. У Фастові транспортні засоби можуть сповіщати про повітряну тривогу, коли немає світла, і всі сирени у громаді відключені.

У разі тривалого вимкнення електроенергії система громадського сповіщення у Фастівській громаді може працювати не у повному обсязі. Деякі із сирен були підключені до альтернативних джерел енергії. Інша частина систем оповіщення про тривогу без світла не працює.

Проте мешканці громади мають отримувати інформацію про повітряну тривогу, і тому використовуватимуться альтернативні методи оповіщення. Зокрема, це серія коротких гудків тривалістю близько двох хвилин.

Читайте также