Як у Фастові сповіщатимуть про тривогу, якщо сирени не працюватимуть

Про повітряну тривогу повідомлятиме серія коротких звукових сигналів

У Фастові транспортні засоби можуть сповіщати про повітряну тривогу, коли немає світла, і всі сирени у громаді відключені. Серія коротких звуків сигналізуватиме про повітряну тривогу. Про це повідомляє Фастівська міська рада, передає Фастів City.

До відключень електроенергії мережі сирен працювали у Фастові та громаді. Однак через свої технічні характеристики далеко не всі з них можуть передавати сигнал при вимкненому світлі.

У разі тривалого вимкнення електроенергії система громадського сповіщення у Фастівській громаді може працювати не у повному обсязі. Деякі із сирен були підключені до альтернативних джерел енергії. Інша частина систем оповіщення про тривогу без світла не працює.

Проте мешканці громади мають отримувати інформацію, і тому використовуватимуться альтернативні методи оповіщення. Зокрема, це серія коротких гудків тривалістю близько двох хвилин.

Подають такі сигнали водії:

- залізничного транспорту;

- комунальної техніки;

- спецавтомобілів (авто швидкої допомоги, поліції тощо).

Міська рада також просить усіх водіїв брати участь у оповіщенні, подаючи звуковий сигнал клаксоном у авто протягом 1-2 хвилин.

Нагадуємо, що у Києві під час вимкнення електропостачання не працюють системи сповіщення про повітряну тривогу. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації.

За повідомленнями про повітряну тривогу та відбій можна стежити у застосунку "Київ Цифровий" та у Telegram-каналі КМДА, а також за допомогою звичайних радіоприймачів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися