Мешканців Києва попередили про збій в роботі сирен

Як дізнатися про повітряну тривогу

У Києві під час вимкнення електропостачання не працюватимуть системи сповіщення про повітряну тривогу. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації.

"Увага! Під час відключення світла електросирени не працюють! За повідомленнями про повітряну тривогу та відбій можна стежити у застосунку "Київ Цифровий" та у Telegram-каналі КМДА. А також за допомогою звичайних радіоприймачів", — заявили в мерії Києва.

Нагадаємо, під час ракетної атаки на столицю є влучання ворожих ракет в два житлових будинки в Печерському районі Києва. Мер столиці також повідомив про ще одне влучання ворожої ракети в багатоповерхівку в Печерському районі Києва. Відомо, що внаслідок обстрілу загинула літня жінка. В ДСНС уточнили, що у п'ятиповерхівку влучили збиті уламки російської ракети. Рятувальники вже ліквідували пожежу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві відключення світла можуть стати тривалішими з похолоданням. Виконавчий директор енергетичної компанії ДТЕК Дмитро Сахарук пояснив, що обмеження електропостачання у столиці можуть стати тривалішими, якщо залишаться чинними мережеві обмеження Києва, що вводить "Укренерго". Коли температура повітря на вулиці знизиться, зросте споживання електроенергії, навантаження буде більше, і дефіцит потужності зростатиме.

Водночас стало відомо, що Євросоюз планує виділяти Україні півтора мільярди євро щомісяця фінансової допомоги для відновлення енергетичної інфраструктури, зруйнованої ракетними ударами та ударами дронів російських окупантів. Про це заявила єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон. Вона додала, що окрім фінансової допомоги українськи енергетики можуть розраховувати на надання необхідної специфічної техніки та обладнання для заміни пошкодженого. Про оптимістичний сценарій щодо відключень світла у Києві розповіли в ДТЕК.

Читайте також, що в Києві та області під час ракетного обстрілу ввели екстрені відключення світла.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Партия 5.10

15 листопада 2022, 20:34

Поставьте недомерка клячка, крутите ему яйца, пусть орёт громче сирены, все равно этот урод более ни нечто не способен !

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися