Названо оптимістичний сценарій щодо відключень світла у Києві

Що розповіли в компанії ДТЕК

У Києві та Київській області, а також ще в низці регіонів України стабілізаційні відключення світла поки що скасовувати не будуть. Про це в ефірі телемарафону заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук, передають "Коментарі".

За його словами, важкий стан в енергетиці наразі через повторне влучення ворожих снарядів у важливий енергетичний об’єкт, який вже ремонтували після попереднього обстрілу. Це обладнання неможливо замінити та потрібно виготовляти наново.

"Це значить, що, дай Бог, що ми обійдемось графіками стабілізаційних відключень і не буде аварійних відключень. Все для цього робимо. Ми запускаємо нашу генерацію. П’ять з шести ТЕЦ у нас були пошкоджені. Ведемо роботи", — зазначив Сахарук.

Виконавчий директор ДТЕК заявив, що "зараз програма максимум — мати графіки" відключень електропостачання та "жити по ним".

"Будуть стабілізаційні відключення і це наразі максимум, що можна зробити для того, щоб система функціонувала в тому режимі, в якому вона зараз працює", — підсумував виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

Водночас стало відомо, що Євросоюз планує виділяти Україні півтора мільярди євро щомісяця фінансової допомоги для відновлення енергетичної інфраструктури, зруйнованої ракетними ударами та ударами дронів російських окупантів. Про це заявила єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон. Вона додала, що окрім фінансової допомоги українськи енергетики можуть розраховувати на надання необхідної специфічної техніки та обладнання для заміни пошкодженого.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що від столичної влади вимагають ввести у Києві контроль за відключеннями електроенергії та інших комунальних послуг. Відповідна петиція зареєстрована на офіційному сайті Київської міської ради. Авторка звернення до столичної влади обурена тим, що графіки стабілізаційних відключень, що розробили компанії ДТЕК з Yasno, не працюють.

Нагадаємо, у Києві відключення світла можуть стати тривалішими з похолоданням. Виконавчий директор енергетичної компанії ДТЕК Дмитро Сахарук пояснив, що обмеження електропостачання у столиці можуть стати тривалішими, якщо залишаться чинними мережеві обмеження Києва, що вводить "Укренерго". Коли температура повітря на вулиці знизиться, зросте споживання електроенергії, навантаження буде більше, і дефіцит потужності зростатиме.

Читайте також, що у Київській області оновили графік погодинних відключень світла, та як дізнатися де та коли вимкнуть електроенергію.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Симург

17 листопада 2022, 04:35

Сценарий оптимистичный пиздец

Й

17 листопада 2022, 00:56

Дмитрий, ебало у вашей мамки

Дмитрий

16 листопада 2022, 20:57

Завалите ебало и потерпите. Или вы думаете что в окопе под Бахмутом светло, тепло и уютно?

Зззззз

16 листопада 2022, 20:43

От дуже цікаво чи у цього Сахарука тоже родина сидить без світла? І якого х... одні без світла по 12 годин а другим не на час. Звертаєшься а їм посрати, бо ми обичні людині тепла ні світла. І за що платити? Коли ви хабарники уже нажретесь на людях

dada

15 листопада 2022, 10:50

От просто цікаво, а чи буде витрачено за цільовим призначенням хоча б 10 000 євро з тих півтора мільярда?

машка

15 листопада 2022, 08:42

Поки Европа дає гроші "на ремонт", це буде продовжуватись(((

Марс

15 листопада 2022, 00:41

Отключите конченную заспу и электричества на всех хватит.

Тттттттт

14 листопада 2022, 20:40

У нас толь нищеброды без света а конченая елита следит со светом слава Украине воюем за за тварей отожравшыхся

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися