Кияни просять заборонити евакуацію автомобілів під час воєнного стану

За словами автора петиції, зараз відбувається неправомірне перевищення повноважень

Столичну владу просять заборонити евакуацію автомобілів під час воєнного стану. Відповідна петиція з'явилася на сайті Київради 26 грудня 2022 року.

"У надважкий воєнний час, при регулярних ракетних атаках та неможливістю забезпечення базових потреб киян в місті Києві активізувалась злочинна евакуація автівок. Мова не йде про залишені на трамвайних коліях, або посеред дороги. При тому, що міська влада не збудувала жодного паркінга і не подбала про те, щоб мешканці Києва мали легальну можливість залишити в безпечному місці своє авто", - йдеться у тексті петиції.

За словами автора петиції, особливо болючою є проблема з можливістю паркування біля нових великих житлових комплексів. Автор вважає, що люди поставлені у безвихідне положення.

"При неправильній парковці законом передбачено штраф, а евакуація - у випадку перешкоджання руху. Зараз відбувається неправомірне перевищення повноважень і зловживання на цьому тлі", - додає автор звернення.

На думку автора, спочатку потрібно забезпечити людям можливість легального паркування, а потім, при порушенні правил, карати.

Петиція набрала понад 280 підписів із 6000 необхідних для того, щоб звернення розглянула Київрада. 

Через російські атаки в Києві злетів попит на криті паркінги: скільки коштуватиме місце. Кияни переживають за своє майно, зокрема за автомобілі, оскільки постійні російські ракетні атаки продовжуються. З цієї причини у Києві стрімко зростає попит на криті паркінги.

Знайти вільні криті паркувальні місця наразі стало складно, але якщо водієві пощастить, йому доведеться заплатити за безпеку свого автомобіля чималу суму.

Читайте также