У Києві запустили опитування щодо дерусифікації станцій метро

До 11 січня проводитимуть опитування щодо дерусифікації кількох вулиць і станцій метро у столиці

До 11 січня у застосунку "Київ Цифровий" триватиме голосування щодо питання дерусифікації кількох вулиць і станцій метро у столиці. Про це повідомляє БЖ.

Зокрема, пропонується перейменувати площу Льва Толстого і станцію метро на площу Українських Героїв, а вулицю Льва Толстого - на честь гетьмана Павла Скоропадського. Станом на 4 січня за цей варіант проголосували 3517 осіб.

Пропонується перейменувати станцію метро "Дружби народів" на "Звіринецьку" відповідно до історичної назви місцевості (3601 голос, підтримали 90% респондентів).

Бульвар Перова може бути перейменовано на Воскресенський, вулицю Визволителів - на проспект Георгія Нарбута, а проектну станцію метро "Проспект Правди" - на "Варшавську".

Також пропонується перейменувати вулицю Павла Скоропадського в Печерському районі на честь Олександра Омельченка, щоб уникнути дублювання з новим можливим найменуванням вулиці Льва Толстого. Однак тільки 11% киян підтримали перейменування вулиці Скоропадського, тоді як 89% проголосували проти.

Усі нові назви перейменованих вулиць Києва зібрали за одним посиланням. Департамент суспільних комунікацій КМДА випустив брошуру, в якій зібрано всі перейменовані об'єкти вуличної мережі Києва за період з 2014 до 2022 року.

Читайте также