У Києво-Печерській Лаврі на Різдво службу проведе голова ПЦУ Епіфаній

У Києво-Печерській Лаврі на Різдво за старим календарем 7 січня церковну службу проведе голова Православної церкви України Епіфаній

У Києво-Печерській Лаврі на Різдво за старим календарем 7 січня церковну службу проведе голова Православної церкви України Епіфаній. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою ПЦУ на своєму сайті.

Відомо, що це буде перше богослужіння ПЦУ у Лаврі, у церкві повідомили, що служба пройде в Успенському соборі, який вважається головним храмом комплексу.

Початок служби запланований на 09.00. У ПЦУ не уточнили, чи такі літургії ПЦУ в Лаврі будуть регулярними.

Нагадаємо, що 31 грудня в УПЦ МП минув термін оренди Успенського та Трапезного соборів. Договір оренди вирішили не продовжувати.

"Ми рекомендували не продовжувати угоду. Наказувати це робити не можемо. Створено міжвідомчу урядову комісію з вивчення питання використання майна Лаври. Враховуючи, що на Верхній Лаврі угода закінчується, поки перевірку не завершать, таке використання унеможливлюється", - розповів міністр культури Олександр Ткаченко . .

Із двох головних храмів Києво-Печерської лаври можуть "виселити" УПЦ МП. Термін оренди УПЦ МП Трапезного та Успенського соборів Лаври добігає кінця.

З 1 січня священнослужителям УПЦ МП закрито доступ до головних храмів Києво-Печерської лаври: Успенського та Трапезного соборів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися