Комендантська година у Києві: кого поліція затримує за порушення

У Національній поліції України розповіли про те, кого із порушників режиму комендантської години в українській столиці затримують правоохоронці

У Національній поліції України розповіли про те, кого із порушників режиму комендантської години в українській столиці затримують правоохоронці. Про це стало відомо із коментаря, який на брифінгу дала речник Нацполіції Мар'яна Рева.

За її словами, саме за те, що людина порушує комендантську годину, її не затримують. Поліція перевірить документи та відпустить порушника. Вона зазначила, що затримати людину можуть, якщо з'ясується, що вона перебуває у розшуку чи має при собі небезпечні предмети.

Нагадаємо, що у Києві та регіонах України під час новорічних свят посилять режим охорони громадського порядку під час комендантської години.

"Люди збиратимуться вдома і відзначатимуть свята, тому поліція готова максимально забезпечити безпечне середовище у цей період. Звичайно, ми обов'язково маємо проконтролювати дотримання всіх вимог воєнного стану", — сказали в поліції.

В умовах військового стану насамперед слід пам'ятати про заходи безпеки не лише у святкові, а й у звичайні дні.

"Люди повинні пам'ятати, що існує комендантська година, і про те, що сигнали повітряної тривоги не можна ніколи ігнорувати незалежно від того, який день – святковий чи несвятковий. Ми розуміємо, наскільки підступний наш ворог. Він, можливо, з особливим цинізмом намагатиметься зіпсувати нам святкові дні", — наголосили у Національній поліції України.

Читайте также