На Київщині аварійні бригади енергетиків перейшли в посилений режим

Що відомо про ситуацію в регіоні

На Київщині аварійні бригади оператора систем розподілу електроенергії "ДТЕК Київські регіональні мережі" перевели в посилений режим. Про це повідомили в Київській обласній військовій адміністрації, передають "Коментарі".

Синоптики прогнозують в Київській області напередодні Різдва, 6 січня, дощ із переходом в мокрий сніг. На дорогах — ожеледиця. Окрім того, у п’ятницю, 6 січня, будуть пориви вітру до 20 метрів на секунду та прогнозується суттєве зниження температури повітря. 

"Аварійні бригади ДТЕК Київські регіональні мережі переведені в посилений режим та працюють 24/7, аби вчасно усувати можливі аварії", — заявили в Київській обласній військовій адміністрації.

Мешканців регіону закликали не перевантажувати електромережу під час похолодання, а після того, як з’явилось світло, вмикати електроприлади по черзі, щоб уникнути аварій. В столиці також готуються до погіршення погодних умов.

Нагадаємо, на Київщині оголосили попередження про небезпечні погодні явища. За інформацією Українського гідрометеорологічного центру, в регіоні прогнозують штормовий вітер. Пориви вітру будуть зі швидкістю 15-20 метрів на секунду. Через це в Київській області оголосили перший рівень небезпечності. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за прогнозами директора Укргідрометцентру Миколи Кульбіди, зима у Києві і в Україні в цілому буде теплою з температурою вищою за норму. Похолодання будуть короткочасними і можуть бути надзвичайно жорсткими. В цілому в зимовий період середня температура повітря буде близько п’яти градусів морозу.

Тим часом в Київському зоопарку напередодні Нового 2023 року, який за східним календарем проходитиме під символом чорного водяного кролика, відкрили тематичну експозицію. На виставці можна познайомитись з представниками самих незвичайних порід домашніх вуханчиків. Це чорно-вогняні кролі та Бельгійські фландри. Подробиці роботи виставки та фото чорно-вогняних кроликів — за посиланням.

Читайте також, що синоптики порадили Києву та регіонам готуватися до дощів та морозів.

Читайте также